Rakvere Tarvas - Pärnu 89:64Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
14. jaanuar 2016, 21:23

GALERII ja REPORTAAŽ | Tarvas näitas üllatusesinejate toel Pärnu vastu võimu (1)

Rakvere Tarvas võõrustas neljapäeval koduses korvpalli meistriliigas Pärnut ja sai ülekaaluka 89:64 võidu, sealjuures esindasid kodumeeskonda kaks üllatusmeest.

Teisipäeval kohtumiseks BC Kalev/Cramoga kõigest seitse mängijat üles andnud ning selle tõttu 50 eurot trahvi saanud Rakvere Tarva koosseisu kuulus täna 10 mängumeest, kelle hulgas oli ka üks väga huvitav nimi – võistkonna mänedžer Madis Šumanov.

Et serblasel Maksim Kovacevicil ja Montenegro päritolu Radomir Marojevicil on jätkuvalt töölubadega probleeme, oli lisaks Šumarovile üles antud ka Sander Ramul ning alles 15-aastane Erik Kaasik. Andres Sõber leidis kõigile kolmele ka mänguaega.

Esimene veerand algas tasavägiselt kuni justkui silmapilkselt tegi Tarvas 10:0 vahespurdi ning juba juhitigi 22:15. Rakvere hoogu ei suutnud pidurdada ka Pärnu treeneri Heiko Rannula kurjad sõnad oma hoolealustele ega ka veerandi lõpp, mis markeeris Rakvere 27:19 eduseisu.

Teisel veerandil kasvas Tarva eduseis juba 12 punktiliseks, kuid siis tärkas momendiks ka Pärnu, vähendades vahe kuuele. Tarval vastus oli kiire tulema: pärast Andres Sõbra võetud time-out'i lõpetati poolaeg 15:6 spurdiga ning riietusruumi mindi 48:33 eduseisul.

Tarva korvpallurid jätkasid suurepärast esitust ka kolmandal veerandajal – ilusad läbiminekud, õigeaegsed söödud ning tabavad visked ning Tarvas juhtis pärast pooltundi 26 punktiga – 68:42.

Viimasel neljandikul enam mänguks ei läinud ning Kastani halli kogunenud publik sai nautida Tarva esituses väga ilusat korvpalli, sh võimsaid pealtpanekuid David Haughtonilt. Protokolli kirjutati mängu lõpuks Rakvere veenev 89:64 võit.

Võitjate resultatiivseimana tõi Reinis Strupovics 22 punkti. Haughtoni arvele jäi 16 silma ja 14 lauapalli. Niisama pingisoojendajaks ei jäänud ka mänedžer Šumanov ega noor Kaasik. Šumanov oli platsil 5 minutit ja 10 sekundit, kogudes selle ajaga 3 punkti ja 3 lauapalli. Kõigest 15-aastane Kaasik sai ka kohtumise lõpus platsile ning tõi võitjatele 2 punkti.

Tarvale oli see koduse liiga kuues võit üheksa kaotuse kõrvale, Pärnul on kirjas viis võitu ja 10 kaotust.