ILUS: Vaade Žalgirise meeskonna riietusruumile. Siim-Sander Vene «territoorium» asub Leedu suurte staaride Paulius Jankunase ja Mantas Kalnietise vahel.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
15. jaanuar 2016, 06:00

Kaunases, Žalgirio Arenal pole mitte ainult eeskujulik võistlussaal, vaid ka hiilgavad treeninguvõimalused

FOTOREPORTAAŽ | Siim-Sander Vene töökoht valiti Euroopa parimaks koduhalliks!

Euroliiga korvpalliklubide juhtidel paluti äsja valida mitmes kategoorias parimaid, üks küsimus puudutas ka klubide koduareeni. Täpselt pooled ehk tosin vastanutest nimetas Vana Maailma parimaks Žalgirio Arena Kaunases.

Ehk halli, kus igapäevaselt harjutab ja mängib Eesti koondislane Siim-Sander Vene. Kaunase kesklinnas, Nemunase jõe ääres asuvat halli hakati ehitama 2008. aastal ja see valmis 2011. aasta EM-finaalturniiriks. Korvpallimängu ajal mahub sinna 15 552 pealtvaatajat, kontsertidel kuni 20 000.

Halli peaareen ongi kahtlemata vinge, kuid sama muljetavaldav on ka see, mis jääb enamiku silmade eest kõrvale. Ehk Žalgirise meeskonna töötingimused. „Siinsed võimalused ja tingimused kuuluvad kindlasti Euroopa parimate sekka," kiitis Vene.

Tal on õigus. Õhtuleht sai vana aasta lõpus Kaunases Euroliiga mängul käies piiluda halli „köögipoolele", sellest valmis fotograaf Stanislav Moškovi juuresolev pildireportaaž. Žalgirise meeskonna riietusruum ja jõusaal moodustavad ühe suure kompleksi, mis on vaid pooliku vaheseinaga eraldatud.

Tegelikult saab samasse liigitada ka korrus madalamal asuva harjutussaali, kust tuleb trepp otse jõusaali.

Ehk nagu Vene on lihaste trimmimise sageduse kohta paljutähenduslikult öelnud: „Teel riietusruumi ja sealt pallisaali jääb jõusaal teele ette."

Pesuruumist ei puudu saun, mullivann ega külmaveetünn. Riietusruumis on igal mängijal personaalne kapp. Nähtu oli põhimõtteliselt samasugune nagu infrastruktuuri mõttes Euroopa parimaks peetaval Moskva CSKA-l – selle tiimi universaalkompleksiga oli siinkirjutajal võimalik tutvuda 2004. aastal, mil armeeklubi värve kaitses Martin Müürsepp.