Jelena VälbeFoto: STANISLAV MOSHKOV
Talisport
16. jaanuar 2016, 13:09

Välbe nõustub Putiniga: astmahaiged norralased peaksid võistlema paraolümpial (15)

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe pajatas kohalikule väljaandele Izvestija antud usutluses muuhulgas võidult võidule liuglevate norralaste astmaprobleemidest, mis teda väga häirivad.

Sealjuures nõustus Välbe president Vladimir Putini hiljutise väljaütlemisega, et ravimeid neelavad sportlased peaks osalema paraolümpial. "Olen kogu aeg sama rääkinud," lausus Välbe.

"Norra koondise liider Martin Johsnrud Sundby ütles ühes hiljutises intervjuus, et ebaõnnestus Oberstdorfis, sest soe ilm ei lubanud tal korralikult hingata ning ta pidi võtma tugevaid ravimeid (Sundbyd vaevab astma - M.T.). Minu arust on see lauslollus," ütles Välbe.

"Kui sportlane on nii haige, siis ta ei peaks üldse võistlema. Samas, kõik teavad, et norralased treenivad palju, seega ei saa kogu edu astma arvele kirjutada," lisas kolmekordne olümpiavõitja.

Välbe sõnas, et kuna ta pole astmaatik, ei oska ta täpselt öelda, kuidas astmaravimid sportlast mõjutavad. "Need ei anna jõudu juurde, kuid aitavad kergemini hingata," ütles Välbe. "Ent ma ei usu, et ravimitest piisab rohkem kui 15 kilomeetriks. Ometi teeb mind murelikuks, et paljud Norra sportlased vaevlevad astma küüsis."