Astrid Uhrenholdt Jacobsen Foto: GIUSEPPE CACACE
Talisport
16. jaanuar 2016, 17:24

Tour de Skil pidevalt minestanud norralanna põhjus: ta sõi midagi halba (3)

Täna Planicas toimunud sprindi MK-etapil teise koha saanud norralanna Astrid Uhrenhold Jacobsen pani nädal tagasi lõppenud Tour de Skil paljud oma pöidlahoidjad muretsema, sest kukkus pidevalt kokku. Treener Dag Kaas ütles, et põhjuseks tulenes norralanna menüüst - kokkukukkumine oli lihtsalt reaktsioon söödule.

Jacobsen kukkus esimest korda kokku Tour de Ski Lenzerheides toimunud 15 km klassikasõidu etapi finišis. Mitu minutit lumel lamanud naist turgutati nuuskpiiritusega ning ta sai natukese aja pärast jalule. Hiljem minestas 28aastane naine ka treeningul ja koostöös Norra arstidega otsustati Tourilt lahkuda. 

"See juhtub, et miski jää justkui tema rindu kinni ning ta ei saa piisavalt õhku. Tundus nagu ta hingaks läbi kõrre," selgitas peatreener Egil Kristiansen toona. Nüüd selgitas Norra teine treener Dag Kaas, et Jacobsen sõi hoopis midagi halba. "See oli reaktsioon toidule, aga seda ei saa ka 100% kinnitada."

Paistab, et paus tuli siiski kasuks: Jacobsen võitis kvalifikatsiooni ning oli finaalis teine. "Ta on vaimselt ja füüsiliselt korras," sõnas Kaas.