Stephane PeterhanselFoto: Reuters/Scanpix
Auto-Moto uudised
16. jaanuar 2016, 22:23

Peterhansel kindlustas võitudetosina

2016. aasta Dakari ralli viimasel katsel oli autode seas kiireim legendaarsel võistluse muljetavaldava debüüdi teinud Sebastien Loeb. Et autoralli üheksakordne maailmameister oli aga elu esimeste liivadüünide ületamisel raskustes ja kaotas ralli keskel kiireimatele üle kahe tunni, kuulus legendaarse võidukihutamise tänavune võit teisele prantslasele, Stephane Peterhanselile.

Peterhanseli jaoks oli tänavune triumf juba 12. Dakari ralli võit. Sealjuures jõudis ralliäss oma karjääris tasakaaluni – esimesed kuus rallit võitis ta mootorratta seljas, nüüd tuli ka kuues esikoht autodel.

Prantslasest 40 minutit tagapool lõpetas teisena mullune Dakari tšempion Nasser Al-Attiyah, kolmas oli Giniel De Villiers ehk poodiumil nägi ka kolme autotootja loomingut – vastavalt Peugeot, Mini ja Toyota. Sealjuures oli Peterhansel esimene piloot üle 15 aasta, kes suutis ralli võita kaherattaveolisel masinal. Tänase katse võitja Loeb oli võistluse kokkuvõttes 9., kaotust rahvus- ja meeskonnakaaslasele kogunes 2:22.9.

Tsiklite seas krooniti võitjaks Toby Price (KTM) ja quadidel Marcos Patronelli (Yamaha). Veokitel oli parim Gerard de Rooy (Iveco).