Gert Kullamäe.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
18. jaanuar 2016, 13:28

Kullamäe Žabase vigastusest: ega midagi hiilata pole, sest iga mängija on arvel

Eesti korvpallitšempion Tartu Ülikool/Rock kohtub homme FIBA Europe Cup'i vahegrupivooru neljandas ringis Prantsusmaa klubiga Chalon ning ehkki taaralinlased pole vahegrupis veel võitu maitsnud, pole peatreener Gert Kullamäe sõnul mängijatel motivatsiooniga probleeme.

Rocki ja Chaloni avamäng lõppes 15. detsembril Prantsusmaal võõrustajate 76:67 võiduga, ehkki Kullamäe hoolealused olid 3.39 enne lõpusireeni nelja punkti kaugusel. Eesti valitseva meistri parimana viskas leedulasest korvialune jõud Karolis Petrukonis 16 silma.

Homme peab Rock võitu jahtima põhimängujuht Evaldas Žabaseta, kes tegi endale viga läinud nädala 68:87 kaotuses Krasnojarski Jenissei vastu. Ehkki Žabas mängis reedel TLÜ/Kalevi vastu (Rock võitis 97:88 - H.R.) ja viskas 26 punkti, teeb mehele valu väikese varba liiges.

Seetõttu peab Leedus sündinud, ent 15aastaselt Kanadasse kolinud tagamees Rocki füsioterapeut Martin Vahimetsa sõnul esialgu pidama kümnepäevase mängupausi. Loodetavasti on Žabas tagasi 27. jaanuari euromänguks Itaalia klubi Cantu FoxTowni vastu, kellele Rock kaotas kodus 83:87.

"Ega midagi hiilata pole, sest iga mängija on arvel. Igasugune vigastus mõjub meile kindlasti, aga [traumad] käivad spordi juurde," tõdeb Kullamäe. Samuti on selge, et Žabase vigastuse tõttu peavad teised pallurid rohkem mängima.

"Žabase mitteosalemine muudab rotatsiooni ning teatud pallurid peavad mängima võõrastel positsioonidel. On selge, et [mängujuht] Tanel Sokk sellisel tasemel 40 minutit ei mängi, pealegist pole ta sellises löögihoos," ütleb endine viskekahur, kes on Rocki peatreenerina töötanud neli aastat. "Mängijad peavad suhteliselt kiirelt kohanema võõral positsioonil mängimisega, aga see on reaalne seis. Halada pole midagi."

Ehkki Rocki võimalused 16 parema hulka pääsemiseks on vaid matemaatilised ning järjepanu on kaotatud Chalonile, Cantule ja Jenisseile, ei karda Kullamäe motivatsiooniprobleeme. "Euromängud pole kunagi see koht, kus sellest puudust peaks olema. Need on hoopis teisel tasemel mängud. Tõsi, eks kaotused muserdavad mingil hetkel päris kõvasti."

Rocki ja Chaloni lahing algab homme Tartu Ülikooli Spordihoones kell 19.