Eesti jäähokikoondise abikapten Robert Rooba.Foto: Stanislav Moshkov
Jäähoki
18. jaanuar 2016, 21:36

Robert Rooba vahetas Soome kõrgliiga esiliiga vastu (2)

Eesti jäähokikoondise 22aastane abikapten Robert Rooba lõpetas lepingu Soome meistriliigaklubiga Espoo Blues ja siirdus hooaja lõpuni mängima esiliigameeskonda Kokkola Hermes.

"Hooaeg on läinud igatpidi täielikult aia taha. Tulemust pole tulnud ja mänguaeg on olnud väga vähene. Sellises olukorras on olnud väga raske hoida ennast positiivsena ning nautida. Vaatamata raskele tööle, verele, higile ja pisaratele, mis olen panustanud, pole põhimõtteliselt mitte midagi kätte jäänud ja ka arengut pole sel hooajal toimunud," selgitas seitse ja pool aastat tagasi Bluesi noortesüsteemiga liitunud ja sealtsaadik klubisse kuulunud Rooba oma Facebooki-lehel.

Kuna Blues on väga suurtes majanduslikes raskustes ja palka pole mängijatele mitmel puhul õigel ajal tasutud (lisaks ollakse võlgu haige- ja pensionikassale), oli Roobal võimalik leping ühepoolselt katkestada. Koos temaga on Bluesist viimase paari kuu jooksul lahkunud juba üle poole põhikoosseisust.

Kui novembris Bluesist lahkunud Eesti hokimees Siim Liivik naasis Helsingi IFK-sse, kellega ta 2011 Soome meistriks tuli, siis Rooba jätkab esiliigas. "Teinekord tuleb teha üks väike samm tagasi, et hiljem saaks teha ühe suure sammu edasi. Uues meeskonnas hakkan kandma selgelt suuremat ning tähtsamat rolli võrreldes Bluesi aegadega. Mänguaeg on see, mis mängijat arendab," põhjendas Rooba.

Debüüdi esiliigas 12 klubi seas seitsmendat kohta hoidvas Hermeses võib Rooba teha juba kolmapäeval, kui võõrsil kohtutakse punase laterna rollis oleva Rovaniemi RoKi meeskonnaga.