Josh Boone võimu näitamas.Foto: Alar Truu
Korvpall
19. jaanuar 2016, 10:58

Josh Boone: Eestis meeldis mulle paljugi, kuid Euroliiga on hoopis teine tase

Korvpallihooaega BC Kalev/Cramos alustanud Josh Boone on juba nädalajagu olnud BC Himkis ning jõudnud anda ka intervjuu Venemaa ajalehele Sport-Ekspress. Valik küsimusi-vastuseid.

Millised on esimesed muljed uues klubis?

Hakkasin seda juba reaalselt armastama! Siinne meenutab vägagi neid aegu, kui mängisin NBAs. Nii et tunnen ennast nagu kodus. Mängisin maailma parimas liigas neli aastat ja uskuge - Himkis vastavad paljud asjad samadele standarditele. Mulle meeldib siin väga-väga. Meeskonnas on suurepärased mängijad, palju kogenud treenereid.

Kuidas läbirääkimised möödusid? Kas nõustusite Moskva lähistele tulekuga koheselt?

Kõik käis päris kiiresti. Himki juhtkond võttis ühendust minu agendiga, too minuga. Seejärel tehti täpne töö, kuidas lõpetada leping Kaleviga. Sellele ei kulunud palju aega ja nüüd olen siin. Eestis meeldis mulle paljugi, kuid Euroliiga on hoopis teine tase. Ma pole sel võistlusel kunagi varem mänginud ja olen täis tahtmist end proovile panna. See on üks peamistest põhjustest, miks olen siin.

Tegite hooaja esimesel poolel Kalevis suurepärast statistikat, mängus keskmiselt kaksikduubli. Milline on teie roll Himkis?

Ausalt? Ma ei tea seda. Tahan igal treeningul, igas mängus anda endast sada protsenti. Treenerid otsustavad, kuidas mind on kõige parem kasutada. Kui õnnestub igas mängus koguda 11 lauapalli nagu Kalevis, on tore. Aga esmalt pean treenereid oma mänguga veenma, pean keskenduma kaitsele ja lauavõitlusele.

Kuidas hindate VTB Ühisliiga taset?

See on lihtne küsimus. Tase on väga kõrge. Jah, Euroliiga on veel samm edasi, kuid ka VTB liigas jagub klassiga meeskondi ning isegi nemad peavad iga vastase alistamiseks piisavalt tööd tegema.