TLÜ/Kalev nüpeldas RaplatFoto: Arno Saar
Korvpall
19. jaanuar 2016, 20:43

GALERII ja REPORTAAŽ| TLÜ/Kalev nüpeldas ülikehva viskepäevaga Raplat

TLÜ/Kalev kohtus teisipäeval kodusaalis Balti liiga mängus AVIS Raplaga. Kodumeeskond sai hävitava 83:57 võidu, millele aitas kaasa Rapla 28%(!) visketabavus.

Enne kohtumist oli kindel, et mõlemad võistkonnad pääsevad Balti liigas play-offi, aga ühes viimases mängus enne Kalevi Spordihalli kinni panemist oli lisaks aule mängus ka asetus kohamängudeks.

Esimene veerand oli musternäide vanakooli korvpallist – kaitsele suunatud, tõeliselt võitluslik ning füüsiline ja väikse skooriga. Vähem kui kaheksa minutiga oli TLÜ/Kalev saanud tehnilise ning Rapla leegionär Devin Brooks ebasportliku vea. 10 mänguminuti järel juhtis napilt Kalev 18:17.

Teisel veerandil hakkas TLÜ/Kalevi mängumootor väga hästi tööle. Pärast rasket ning vaevalist algust, milles võis rolli mängida väga külm saal (heal juhul oli Kalevi Spordihallis sooja 13 kraadi), näitasid Kalle Klandorfi juhendatavad oma võimu. Eduseisult 33:24 võttis Aivar Kuusmaa aja maha, mille ajal jagas väga käredaid sõnu tervele meeskonnale. Sellest aga ei aidanud ning Kalev suurendas veelgi eduseisu – poolajaks kodumeeskonna eduseis 43:30.

Kui pärast esimest poolaega oli veel kohtumise võitja küsimärgi all, siis kolmanda veerandiga otsustati mängu saatus. Rapla suutis visata ainult üheksa punkti Kalevi 20 vastu ning enne viimast neljandikku oli seis 53:39 Kalevi poolt vaadatuna. Neljandal perioodil hoidis Kalev jalga gaasipedaalil ning vahepeal venis nende eduseis 35 punktile. Mängu lõppedes näitas tabloo Kalevi 83:57 võitu.

TLÜ/Kalevile oli tänane võit Balti liigas kuues viie kaotuse kõrvale. Rapla sai tabelisse seitsme võidu kõrvale neljanda kaotuse .