Novak Djokovic.Foto: THOMAS PETER
Tennis
20. jaanuar 2016, 20:13

TENNISE ESINUMBER ON PETTUR? Novak Djokovici kahtlustatakse kokkuleppemängus (4)

Esmaspäeval lahvatas tennisemaailmas suur skandaal, kui BBC ja Buzzfeed väitsid, et neil on tõendeid nagu oleks tennises peetud kokkuleppemänge. Skandaali on tõmmatud ka meeste esinumber Novak Djokovic.

Nimelt kirjutas Itaalia ajaleht Tuttosport täna, et serblase 2:6, 3:6 kaotus 2007. aasta Pariisi turniiril 34aastasele Fabrice Santorole oli kahtlane ning ehk jäi Djokovic prantslasele meelega alla.

Djokovic eitas nagu ta oleks Santorole tahtlikult kaotanud ning lisas: "Selliseid süüdistusi tuleb alati ette, eriti nüüd, kui väidetavatest kokkuleppemängudest niivõrd palju räägitakse. Kuniks keegi tuleb avalikkuse ette konkreetsete tõenditega, jäävad väited minu jaoks vaid spekulatsioonideks."

28aastane Belgradis sündinu sõnas pärast skandaali lahvatamist, et 2007. aastal Venemaal Peterburis pakuti talle matši meelega kaotamise eest 200 000 USA dollarit. "Minuga ei võetud otse ühendust, vaid loodi kontakt inimestega, kes minu tiimiga olid seotud. Loomulikult lükkasime selle pakkumise tagasi. Tundsin ennast ülihalvasti, sest ma ei tahtnud sellega seotud olla,"