Hannes Võrno.Foto: TEET MALSROOS
Olümpia
20. jaanuar 2016, 20:52

EOK PRESIDENDIKS PÜRGIV HANNES VÕRNO: väga hea sõbra hukkumine aitas kandideerimise otsusele kaasa (29)

Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks pürgiv Hannes Võrno rääkis ETV saates Pealtnägija, et kandideerimise otsus on talle äärmiselt emotsionaalne ja tõsine. 

"Matan homme õhtul homme oma väga hea sõbra ja kui kuulsin, et ta oli traagiliselt hukkunud, siis sain aru, kui habras on inimese elu. Ütlen siiralt: tundsin, et kui mingisuguseid asju suurelt ette ei võta, siis jäävadki asjad maailmas tegemata. Jääd kõrvaltvaatajaks ja virisejaks. Minu jaoks [on otsus kandideerida] sügavalt emotsionaalne ja tõsine otsus," ütles Võrno.

Nooruses poksi, vehklemise ja judoga tegelenud endine telemees rääkis lisaks, et otsus EOK presidendiks kandideerida tuli paljudele üllatusena. "Ootamatu võis see tunduda neile, kellega pole sellest rääkinud. Ka ema luges sellest Postimehest. Mind ei huvita särav ametikoht, pigem olen näinud ja kuulnud probleemidest, mis on praegu spordi ja olümpialiikumises vildakas."

Võimalikele kahtlejatele ütleb aga Võrno: "Kõrvaltvaataja jaoks tunduvad inimese tegevused tihti lühiajalised. EOK presidendi amet on nelja-aastane ametikoht ja lähen kandideerimisele vastu kindla teadmisega, et tahan neli aastat kõvasti tööd teha."