Robert Rooba loodab leida Soomes Mestise liigas uue hingamise. Foto: Stanislav Moshkov
Spordivaria
21. jaanuar 2016, 16:36

Robert Rooba: mis oleks parem, kui esindada KHL-is mängivat kodulinna klubi (1)

Jäähoki Soome meistriliiga klubist Espoo Bluesist omal soovil aste madamale tasemele ehk Soome Mestise sarja klubisse Kokkola Hermesesse siirdunud Eesti parim hokimees Robert Rooba elab praegu päev korraga.

Mullu maailma ühes tugevamas hokiliigas, SM-liigas põhiturniiril viiendale kohale tulnud Blues on tänavu sattunud majandusraskustesse ja meeskonna algkoosseisust on lahkunud juba 12 mängijat. Rooba endagi jaoks pole hooaeg tänavu kulgenud nõnda, nagu ta ise ootas, ja see vaid kergendas klubivahetust.

Bluesist lahkumise otsus sündis Eesti koondislasel ikkagi väga raske südamega. „Kaheksa aastaga said linn ja klubi minu jaoks väga kalliks. Loomulikult oli raske samm ka see, et liikusin taseme poolest madalamale. Aga teinekord tulebki teha üks väike samm tagasi, et siis hiljem teha üks suurem edasi. Mul pole uues klubis kohanemisega probleeme olnud, treenerid on tuttavad, mängijad on mu hästi vastu võtnud, olen väga rahul,” kiidab Rooba uut koduklubi, kus treeneriteks varem Eesti koondisega seotud Antti Karhula ja Märt Eerme. Kolmapäeva õhtul astus ta klubi eest ka esimest korda jääle, kohtumises jäi Kokkola Hermes Mestises 3:8 alla Rovaniemi RoKile.

Kas tulevast hooaega silmas pidades tunneb juba praegu mõni SM-liiga klubi Rooba vastu huvi? Hokimees vastab, et järgmisest hooajast on veel vara rääkida. „Keskendun praegu ainult sellele siin ja elan päev korraga. Loomulik on see, et tuleviku eesmärgid on endiselt kõrged,” lisab ta.

Eelmise aasta lõpus raputas Eesti spordiüldsust septembris loodud hokiklubi Tallinna Ilvese soov hakata mängima maailma tugevuselt teises hokiliigas KHL. Kui praegu veel ulme valdkonda liigituv idee peaks tõepoolest teoks saama, oleks loogiline, et ka ühena vähestest Eesti hokimeestest võiks Rooba meeskonnaga liituda.

„Ilvese projekti peale olen mõelnud täpselt nii palju, kui ajakirjanikud on minult küsinud. Niikaua kui midagi kindlat pole, ei hakka ma isegi ennast selle mõttega kiusama. Loomulikult oleks selline klubi suurepärane ja mis oleks parem, kui esindada KHL-is mängivat kodulinna klubi...” vastab Rooba küsimusele, kas ta oleks valmis järgmisel hooajal Ilveses mängima.