Eesti koondislased EM finaalturniiril Riias.Foto: Aldo Luud
Korvpall
22. jaanuar 2016, 13:45

LÄKS KESKMISELT: Eesti korvpallikoondis kohtub EM-valiksarjas Poola, Valgevene ja Portugaliga

Eesti korvpallikoondisele loositi sügisel peetavas 2017. aasta EMi valiksarjas vastasteks Poola, Valgevene ja Portugal.

Loosiõnne võib hinnata keskmiseks. Poola pääses viimasel EM-finaalturniiril play-off'i, alistades alagrupis Bosnia, Venemaa ja Soome ning kaotades Prantsusmaale ja Iisraelile. Kaheksandikfinaalis pidid poolakad tunnistama Hispaania 80:66 paremust.

Valgevenega kohtusime eelmise tsükli esimese valikturniiri poolfinaalis, kaotasime võõrsil 70:76, kuid võitsime kodus 79:61. Teisel valikturniiril kaotas Valgevene mõlemad mängud Belgiale ja Makedooniale ning võitis kahel korral Taanit - kolmas koht ja finaalturniir jäi kaugele.

Ka Portugaliga mängis Eesti 2013. aasta suvel, seda alagrupis. Kodusele šokk-kaotusele (66:72) järgnes selge üleolek võõrsil (85:64). Teisel valikturniiril kaotas Portugal kõik kuus kohtumist - Gruusiale, Tšehhile ja Ungarile.Kodus jõuti Gruusia vastu lisaajani, ülejäänud mängud kaotati rohkem kui kümne silmaga.

Kui ajakava peab paika, alustab Eesti turniiri 31. augustil kodus Valgevene vastu. Järgneb kolmemänguline turnee võõrsil: 3. septembril Portugali, 7. septembril Poola ja 10. septembril Valgevenega. Ning lõpetuseks kodumängud Portugali (14. septembril) ja Poolaga (17. septembril).

Teiste alagruppide koosseisud.

A-grupp: Belgia, Island, Šveits, Küpros.
B-grupp: Saksamaa, Holland, Austria, Taani.
C-grupp: Venemaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Rootsi.
E-grupp: Sloveenia, Ukraina, Bulgaaria, Kosovo.
F-grupp: Gruusia, Montenegro, Slovakkia, Albaania.
G-grupp: Makedoonia, Ungari, Suurbritannia, Luksemburg.

Finaalturniirile pääsevad kõigi alagruppide võitjad, lisaks neli edukamat teise koha omanikku.