Tiit Sokk.Foto: TIINA KÕRTSINI
Korvpall
22. jaanuar 2016, 16:21

KUULA INTERVJUUD! Korvpallikoondise peatreener Tiit Sokk loosist: võib-olla vähe tugevamate vastu ongi kergem mängida (3)

Eesti korvpallikoondis sai täna teada, kellega kohtutakse 2017. aasta EMi valikturniiril. Meie mehed loositi ühte alagruppi Poola, Valgevene ja Portugaliga ning Eesti peatreener Tiit Soku iseloomustas Õhtulehele vastaseid.

Ehkki valikgrupp pole just kõige raskem, pole see kindlasti ka kõige kergem. Soku sõnul on Euroopa korvpall aga niivõrd võrdne, et suurt taseme vahet pole. "Tuleb keskenduda enda tegemistele ja mängima minna," lisab juhendaja.

Kuidas iseloomustab Sokk aga Eesti grupikaaslaseid? "Poola on nimede poolest kõige tugevam, aga kuna tegu pole finaalturniiriga, siis eks seal ole küsimus, kas kõik [staarid] mängima tulevad. Seda saab alles suvel teada.

Valgevene tuumik koosneb samadest mängijatest, kelle vastu paar aastat tagasi pallisime ning meie jaoks on tegemist tuttava võistkonnaga. Portugal on hetkel kõige tundmatum suurus. Kaks aastat tagasi toimus seal verevahetus, vanemad vist loobusid koondisest ja tuli uus kaader," selgitab Sokk.

Esialgse info kohaselt alustab Eesti turniiri 31. augustil kodus Valgevene vastu. Järgneb kolmemänguline turnee võõrsil: 3. septembril Portugali, 7. septembril Poola ja 10. septembril Valgevenega. Ning lõpetuseks kodumängud Portugali (14. septembril) ja Poolaga (17. septembril). Ent mängugraafik pole praegu kivisse raiutud.

Kuula Õhtulehe intervjuud Tiit Sokuga: