Raul Must.Foto: Teet Malsroos
Spordivaria
22. jaanuar 2016, 19:19

Veerandfinaali jõudnud Raul Must kohtub Taani sulgpalli tulevikulootusega

Sulgpalli Euroopa Karikaetapil Rootsis Uppsalas, mille auhinnafondiks on 17 500 USA dollarit, jõudis Eesti esireket Raul Must välja pääsu veerandfinaali. Kaheksandikfinaalis mängis turniiril kolmanda paigutusega (esimene ja teine asetus turniiril ei osale - toim.) Must maailma edetabelis 91. kohal oleva taanlase Christian Lind Thomseniga.

Esimene geim oli tasavägine ning Must ei suutnud esimesi geimpalle realiseerida ja Lind Thomsen viigistas seisu 20:20, kuid viimased punktid kuulusid siiski eestlasele.

Teises geimis kontrollis mängu geimi algusest peale Must ja 23:21, 21:13 võit oli vaid vormistamise küsimus. Veerandfinaalis ootab Musta ees 18aastane taanlane Anders Antonsen, kes on taanlaste tulevikulootus.

Uppsalas kvalifikatsioonist alustanud Antonsen on teel veerandfinaali võitnud Leedu esireketit Kestutis Navickast ja võistlustel viienda paigutusega kaasmaalast Emil Holsti.

Naiste üksikmängus said eestlannad esimese ringi vastasteks endast maailma edetabelis eespool paiknevad mängijad. Kati Tolmoff, kelle edetabeli koht on 81., oli vastamisi võistluse neljanda asetuse ja maailma edetabelis 40. positsioonil oleva Olga Kononiga Saksamaalt.

Teise geimi lõpus tekkis Tolmoffil võimalus mäng viia kolmandasse geimi, kuid Konon võitis siiski 21:17, 21:19. Kvalifikatsioonist end põhiturniirile mänginud Karoliine Hõim (maailma edetabeli 189.) ei saanud vastu maailma 62. reketile taanlannale Mette Poulsenile ja kaotas tulemusega 14:21, 5:21.