Dennis Schroder on üks kolmest NBAs pallivast sakslasest.Foto: Reuters/Scanpix
Korvpall
23. jaanuar 2016, 12:09

Korvpallikoondis toob Eesti publiku ette suure Saksamaa (1)

Pärast 2017 a EM-valiksarja alagruppide loosimist sai eile selgeks ka Eesti korvpallikoondise esimene suvine kontrollmäng – 8. augustil võõrustatakse Tallinnas Saksamaad.

"Saksamaa-suguse meeskonna Eestisse saamine on kindlasti esiteks suur töövõit ja teiseks annab see ka sportlikult hea pildi meie töö kvaliteedi kohta," sõnas koondise peatreener Tiit Sokk. "Kolmandaks võime Saksamaa ja Poola vahele kunstlikult tõmmata mõttelise võrdusmärgi taseme, mängustiili ja materjali osas."

Saksamaa on 1993. aasta EMi kuld, 2005 hõbe ning 2001 neljas meeskond. Toona võideti ka Eestit 92:71. Vastaste tugevast tasemest kõneleb seegi, et NBAs pallib hetkel kolm sakslast – Dirk Nowitzki, Dennis Schröder ja Tibor Pleiss.

Pärast mängu Saksamaaga jääb valiksarja esimese mänguni kodus Valgevenega 23 päeva. Eestiga samasse alagruppi kuuluvad veel Poola ja Portugal.

Ülejäänud kontrollmängude kokkuleppimiseks tehti eeltööd juba eile ning osa neist kinnitatakse jooksvalt lähiajal. Kokku on EKLi peasekretäri Keio Kuhi sõnul kavas pidada ca kaheksa kontrollmängu, sealhulgas traditsiooniline nelja rahvuse turniir Tallinnas.