Rene Zahkna (tagaplaanil) koos maailma tippudega vahetust üle andmas.Foto: AFP/Scanpix
Talisport
24. jaanuar 2016, 21:24

Rene Zahkna: hooaja algul ei lootnudki nii kõrges mängus olla (3)

Eesti laskesuusameeskond koosseisus Rene Zahkna, Kauri Kõiv, Roland Lessing ja Kalev Ermits lõpetas Anterselva MK-etapi teatesõidu 10. kohal. Eriti säras 21-aastane Zahkna, kes lasi eksimatult ja andis esimese vahetuse üle viiendana.

Maailma absoluutsete tippudega samas tempos püsinud Zahknale oli tegu uhke kogemusega. "Teisele ringile minnes oli küll vau-efekt – kui ma pärast lamades tiiru püsti tõusin ja vaatasin, millised mehed sealt esimeselt-teiselt rajalt tõusid ja kiirendama hakkasid! Kartsin, et vahe tuleb sisse ja seda ma enam tagasi ei sõidagi. Aga sain koos liidripundiga minema ja see andis kohe muidugi lisaenergiat"

Hooaja eel ajateenistuses käinud ja seejärel õlavigastust ravinud Zahkna on viimase kahe nädala jooksul juba kahel korral jõudnud ka MK-etapil punktikohale. "Ise olen väga rahul. Hooaja alguses ei oleks lootnudki, et nii kõrges mängus sees võin olla. Aga nüüd järk järgult iga nädalavahetus tunnen kuidas saan oma kiirusega tippudele üha lähemale," rääkis esimest talve meeste seas võistlev 2014. aasta juunioride Euroopa meister, kes oli ka ainus Anterselvas jälitussõitu pääsenud eestlane, saades lõpuks 40. koha.

Suur osa arengust on uue treeneri, soomlase Ilkka Luttuneni teene, kelleni Zahkna jõudis läbi koondisekaaslase Ermitsa. "Luttuneni tugev külg on just see, kuidas võistluste vahel treeninguid teha," räägib Zahkna, et mullu tajus ta just seal oma ettevalmistuses vajakajäämist.

Kuigi Zahkna on viimaste tulemustega tõusnud vaata et Eesti koondise esinumbriks, suuri sihte ta endale ülejäänud hooajaks ei sea. "Eks see ole keeruline – teen esimest aastat täisprogrammiga meeste seas kaasa ja tarvis on rütm sisse saada, sellega harjuda. Sel aastal üritan ikka vabamalt võtta," räägib noormees. "Kõik on nii tipp-topp, et ei oskagi midagi enam tahta."

Või kui, siis ühte asja! "Täna lasin täitsa puhtalt. Mõnel individuaalvõistluses võiks ka paar korda 100 protsendiga tiirust läbi saada," teab Zahkna, et vaid nii saab tõeliste tippudega konkurentsis püsida.