Jules Bianchi mälestamine.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
25. jaanuar 2016, 15:48

Vormelipiloodid nõuavad turvalisemat kokpiti

Alates 2017. aasta hooajast peavad F1-sarjas võistlevate pilootide peanupud olema paremini kaitstud, otsustas sõitjate komisjon ühehäälselt.

Viimastel aastatel on võistlusradadel peavigastuste tõttu hukkunud kaks tipp-pilooti – Jules Bianchi, kes sõitis F1 Jaapani GPl otsa kolleegi autot teisaldanud rajatraktorile, ning Justin Wilson, keda tabasid IndyCari etapil avarii teinud autost õhku paiskunud jupid.

"Nüüd tunnevad piloodid, et on paras aeg tuua vormelitele juurde lisaturvalisust ja kõige hiljemalt 2017. aastaks," rääkis GP-pilootide komisjoni esimees Alexander Wurz.

"Ilmselgelt tuleb šassiile teha struktuurseid muudatusi. Aga kui anda nende tegemiseks peaaegu üks aasta, ei näe ma ühtegi tehnikaeksperti, kes oleks märkimisväärsete turvalisusarenduste vastu," selgitas austerlane, "Kõik sõitjad ja minagi loodame, et turvalisuse lisamine on kõigest formaalsus.

Lisaks võttis pilootide komisjon vastu otsuse, mis edestatakse rehvitootjale Pirelli ja F1-sarja juht Bernie Ecclestonile – sõitjad soovivad rehve, mis oleksid parema pidamisega, et nad saaksid oma sõiduvahenditest maksimumi välja pigistada.