Gert Kullamäe juhendamas hoolealuseid Foto: Aldo Luud
Korvpall
26. jaanuar 2016, 17:26

Laatsaret Itaalias: TÜ/Rock mängib Cantu vastu vigastatud meestega (5)

Eesti korvpallitšempion Tartu Ülikool/Rock kohtub kolmapäeval FIBA Europe Cup'i mängus võõral väljakul Itaalia klubi Cantu FoxTowniga. Rocki on viimasel ajal tabanud vigastuste kurat, vajalikud kümme meest saadi vaevaga kokku.

Peatreeneri Gert Kullamäe sõnul läksid reisile sundkorras ka vigased mängijad. „Pidime reisile kümme meest kaasa võtma ja mängule üles andma, sest muidu oleks saanud liigalt trahvi." 

Vigastatud mängijatest on Rockil kasutada Brian Harper, Evaldas Žabas ja Kristen Meister. Eriti kehv seis on Harperiga, kes pole Kullamäe sõnul ühtegi treeningut võistkonnaga kaasa teinud; väga palju pole seis parem Žabasega. „Ma ei tea, kas ma neid üldse kasutan, see oleneb kohtumise käigust."

„Samas tean, et nad on tahtmist täis," lisas peatreener. Meister on vigastusest paremini taastunud ja on osalenud ühel treeningul, samuti lubab loots kasutada eelmisel kolmapäeval Chaloni vastu 11 punktiga säranud Saimon Sutti.

Marek Doronin ja Tanel Kurbas jäid Tartusse. „Mõlemad on teadmata ajaks väljas. Doroninile teeb jätkuvalt haiget hüppeliigas, Kurbasele reietagune," ütles Kullamäe. Doronin vigastas end viimasel meistriliiga kohtumises TTÜga, maandudes õnnetult vastase jalale, Kurbas tegi parema jala tagareiele viga eelmise nädala euromängus.

Rocki ja Cantu esimese kohtumise kaotasid taaralinlased kodusaalis nelja punktiga, 83:87. Itaalia klubi kaotas viimases Europe Cup'i mängus 91:94 Krasnojarski Jenisseile, ent koduses liigas on saadud kaks võitu järjest.

Cantul on enne eelviimast vooru kirjas kaks võitu ja kaks kaotust, Rockil neli kaotust. Eesti klubil on veel teoreetiline võimalus edasi saamiseks, aga selleks peab taaralinlastel olema tohutult palju õnne. Kõigepealt peavad Kullamäe hoolealused ise kaks järelejäänud mängu võitma võimalikult suureskooriliselt ning lootma, et sama teeb Elan Chalon.

Lisaks Rockile on võistlustules ka Eesti koondise kapten Kristjan Kanguri leivaisa Varese, kes kohtub Larnaca AEKiga. Võiduga kindlustaks Varese edasipääsu. 

Cantu ja Rocki mäng algab kell 21.30, samal ajal visatakse pall mängu ka Vareses. Õhtuleht hoiab lugejaid mõlema mänguga kursis.