Jari-Matti Latvala Monte CarlosFoto: AFP / Scanpix
Auto-Moto uudised
26. jaanuar 2016, 18:12

Tiimiboss fotograafi rammimise eest karistada saanud Latvalast: ta nutab isegi siis, kui kärbes vastu tuuleklaasi lendab (4)

Monte Carlo ralli kohtunikud karistasid Soome esipilooti Jari-Matti Latvalat rahvatrahvi ja tingimisi ühe ralli pikkuse keeluga, sest ta ajas 11. kiiruskatsel põllult rajale naastes alla ühe fotograafi. Latvala sõnutsi häiris tema nähtavust mootoriaur ning ta sai juhtunust teada alles katse lõpus. Kohtunikud säärast juttu ei uskunud. 

Küll aga toetab oma pilooti Volkswageni tiimi pealik Jost Capito. "Tuuleklaasil oli väga palju muda ja auru," sõnas Capito ajakirjale Autosport. "Usun, et ta nägi midagi, kuid mitte kapotil olnud kutti."

"Jari-Matti pole säärane tüüp, kes ei peatuks, kui ta mõistab, et on kellegi alla ajanud. Ta nutab isegi siis, kui kärbes vastu tuuleklaasi lendab," lisas ta.

Samas leiab Capito, et soomlasele määratud karistus (5000 euro suurune rahatrahv + ühe ralli keeld, mis rakendub, kui ta veel ohutusnõuete vastu eksib) on õiglane. "Kui inimene teeb midagi valesti, siis ei oma tähtsust, kas ta tegi seda meelega või mitte," lausus Capito.

"Ja see mida ta tegi, polnud õige. Kui ta nägi rahvast enda auto ümber, siis ta võinuks peatuda ja küsida, kas kõik on korras. See olnuks õige käitumine."

Volkswageni pealik lisas, et tiim on üritanud auto alla jäänud fotograafiga sotsiaalmeedia abil kontakteeruda, ent tulutult. Capito lisas, et samas kohas viibinud pealtvaatajad kinnitasid, et mehega on kõik korras.