Helery Hälvin.Foto: Stanislav Moškov
Talisport
27. jaanuar 2016, 17:46

Helery Hälvin: täitsin eesmärgid sõita puhtalt ja meeldida rahvale! (4)

Bratislavas alanud iluuisutamise EMil lühikavas 20. koha saanud ja vabakavale pääsenud Helery Hälvin jäi oma sooritusega väga rahule.

"Jagasin eelmisel aastal 29.-30. kohta, nüüd olin kümme kohta kõrgemal. See on väga suur edasiminek!" hüüatas sellest hooajast Anna Levandi käe all harjutav Hälvin. "Olen oma esinemisega väga rahul. Tegin, mida oskasin, sain hooaja parimad punktid, pääsesin edasi. Eesmärgiks oligi sõita puhtalt ning anda pealtvaatajatele emotsiooni, meeldida rahvale!"

Hälvin ütleb, et areng on tulnud mitme asjaolu kokkulangemisel. "Treeninguprotsess on muutunud ja kõik need võistlused!" Ta jääb esimese hooga hätta käesoleva hooaja võistluste üleslugemisega. "Üle viie on neid kindlasti olnud. Ja see oligi siht - palju võistelda. Minu nõrkuseks oligi väike võistluspraktika. Pidin lihtsalt võistlema ja võistlema, iga uus start muutis mind kindlamaks."

Hälvin üritab iga päev teha kaks jäätrenni, lisaks tantsud ja muu, mis toimub kuival maal. "Kui väga väsinud olen, jätan vahel mõne harjutuskorra vahele. Üldiselt püüan kõik kavandatu ära teha. Olen Anna Levandiga tehtava koostööga väga rahul," lausus uisutaja.

EMi vabakavaks on Hälvinil samad sihid nagu tänaseks: sõita puhtalt ja emotsionaalselt ning meeldida rahvale. "Konkurentide punkte pole vaja vaadata, põhiline on iseennast ületada. Võidelda iseendaga ja hakkama saada. Uisutan endale ja rahvale. Punkte jagavad kohtunikud, pärast näeb, millise koha see kokku annab. Muidugi pole paha, kui õnnestub veidi kõrgemale tõusta," muheles nägus piiga lõpetuseks.