Kelly Sildaru AspenisFoto: Christian Pondella / ESPN Images
Talisport
28. jaanuar 2016, 20:38

Kelly Sildaru: pärast esimest trenni olin suhteliselt mures (4)

Homme õhtul Eesti aja järgi 21.30 algab USAs Aspeni suusakuurordis 20. taliste X-mängude vigursuusatamise naiste pargisõidu finaal. Kaheksa sportlase seas astub võistlustulle ka tänavuse suurvõistluse noorim osavõtja, 13aastane Kelly Sildaru.

"Olen lihtsalt raja peal treeninud, harjutanud hüppeid ja raile,“ võttis suusapiiga viimased paar päeva kokku. Kõige raskem oli Sildarule teisipäevane esimene trennipäev. "Olin suhteliselt aeglane, hüppasin ainult otse ja tegin veidi 360kraadiseid pöördeid sekka. Eile oli juba rohkem hoogu,“ rääkis Kelly, et šveitslaste poolt libedaks määritud suuskadel sai ta hakkama ka 720kraadiste pööretega ning esimesse hüppesse minnes sai ta minna ka selg ees, mis oli üks Dew Touri võidu võtmetest.

Seega enesetunne on paranenud? "Jah, kindlasti! Pärast esimest päeva olin ma ikka suhteliselt mures."

Kiiruseprobleemide tõttu näib homme esikoha püüdmine siiski ebatõenäoline. "Kõik sõltub hoost,“ ei oska Kelly isegi ennustada, kui kõrgele ta tõusta võiks. Seda osalt ka seetõttu, et pole konkurente harjutamas näinud: "Nad tulevad siis alla, kui mina saaniga tagasi üles sõidan. Mäel saame korraks kokku, aga mitte rohkem.“

Kui Dew Touri võidu tõi Sildarule teisel ja viimasel laskumisel tehtud sooritus, siis X-mängudel on igal suusatajal kolm katset. "Eks siin on rohkem võimalusi. Kui esimesel eksida, siis on kaks sõitu veel, et tulemust parandada,“ rääkis Kelly, et ei tohiks korduda Dew Touri olukord, kus pärast esimese laskumise untsuminekut pidi ta otsustava sõidu eel närvid alla neelama.