Kalevi spordihall, mille sisemust poolteise aasta pärast enam äragi ei tunne.Foto:
Spordivaria
29. jaanuar 2016, 20:59

TLÜ/Kalev jättis vana hea Kalevi spordihalliga kaunil moel hüvasti

TLÜ/Kalev jättis vana Kalevi spordihalliga ilusal kombel hüvasti, kui korvpalli meistrivõistlustel alistati 83:78 TTÜ. 

Võitjate parim oli 22 punkti ja 11 lauapalliga Dominykas Milka. Thomas Droney tõi 15  punkti, 8 lauapalli, 7 resulattiivset söötu ning Zachary Atkinson viskas. Kaotajate parimad olid Kiur Akenpärg 15 ja Toomas Raadik 14 punktiga.

Nii lõpetasid TLÜ/Kalev ja TTÜ ühe ajastu selles hoones, kus mehetegusid tegid Aleksei Tammiste ja Jaak Salumets, Heino Enden ja Rašid Abeljanov, Tiit Sokk ja Aivar Kuusmaa, Martin Müürsepp ja Margus Metstak.

"1. veebruarist lähevad kopad ja saed sisse. Kaared jäävad samaks, kuid kogu kuuekümnendatest aastatest pärit sisemus muutub tänapäevaseks. Tööd kestavad umbes poolteist aastat, kindlasti tahame kõik valmis saada pallimänguhooaja 2017/18 alguseks," rääkis Tallinna Spordi- ja Noorsooameti juhataja Rein Ilves.

Seega saavad sõordisõbrad täna vana hea halliga mõnes mõttes hüvasti jätta. Halliga, mis on näitnud USA korvpallurite alistamist 1970. aastal, NSV Liidu korvpallimeistriks tulekut 1991, kuulsat Savvini mälestusturniiri võrkpallis 1987 ja palju muud. Võib meenutada, et enne Rocca al Mare suurhalli valmimist peetud viimases korvpallikoondise mängus 2001. aasta alguses võitis Eesti korvpallikoondis Tšehhi 96:85 ja kindlustas sellega pääsu EM-finaalturniirile.