Kaotaja Milos Raonic (paremal) õnnitleb võitjat Andy Murrayt.Foto: AFP / Scanpix
Tennis
29. jaanuar 2016, 14:55

Murray võitles end kaotusseisust finaali Djokovici vastu

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meeste üksikmängu teine finalist on britt Andy Murray, kes alistas viiesetilise võitluse järel Kanada esindaja Milos Raonici.

Raonic murdis mängu hakatuseks kohe Murray servigeimi ja hoidi edu seti lõpuni - 6:4. Teinie sett möödus oma pallinguid hoides, kuni äkitselt noppis Murray seisul 6:5 vastase servil paar kiiret punkti ja tulemus 7:5 oligi käes. Kolmas sett läks kiiresse lõppmängu, mille Raonic võitis 7:4. Ent 2:1 edust ei piisanud kanadalasele, kes hakkas üha rohkem väsima. Neljas sett Murrayle 6:4 ning otsustavas oli ta vastasest selgelt värskem, asudes juhtima 4:0 ja võites selle 6:2.

Mäng kestis üle 4 tunni. Murray võit tähendab, et finaalis kohtuvad maailma edetabeli kaks esimest - tiitlit kaitsev Novak Djokovic alistas eilses poolfinaalis teatavasti Roger Federeri.

Huvitava asjaoluna jõudis meeste paarismängus finaali Andy vend Jamie Murray, kes mängib koos Bruno Soaresiga. Vennaste poolt on tegemist esimese säärase saavutusega Suure slämmi turniiride ajaloos!

Naiste paarismängus võitsid esikoha Šveitsi kuulsus Martina Hingis ja hindu Sania Mirza, kes hakkasid koos mängima alles eelmisel aastal, kuid on tänaseks võitnud 36 mängu järjest! Naispaaride rekordini on minna veel kaheksa matši.