THW Kieli peatreener Alfred Gislason ja meeskonna vastne paremsisemine Dener Jaanimaa.Foto: THW Kiel
Käsipall
29. jaanuar 2016, 16:24

USKUMATULT VÄGEV! Eesti käsipallur siirdus maailma absoluutsesse tippklubisse!

Eesti meeste käsipallikoondise paremsisemine Dener Jaanimaa vahetas klubi ja kuulub nüüd Saksamaa kõigi aegade edukaima käsipalliklubi, kolmekordse Meistrite liiga tšempioni THW Kieli ridadesse.

Vägeva ülemineku taga on kahe asjaolu kokkulangemine: 1) Jaanimaa senine koduklubi, Bundesliga sügisringi neljanda kohaga lõpetanud HSV Hamburg läks pankrotti ning kõigil mängijatel on vaba voli klubist lahkuda, 2) THW Kieli vasakukäeline tagamängija Steffen Winhold sai EM-finaalturniiril Saksamaa koondist esindades vigastada.

"Märtsi lõpuni (Weinholdi ennustatav paranemisaeg - toim) jäävale 10 mängule vaid ühe vasakukäelise tagamängijaga minek olnuks vastutustundetu. Oleme väga rõõmsad, et leidsime kiiresti lahenduse Dener Jaanimaa näol, kes saab meid esindada kõigis võistlussarjades," ütles THW Kieli peatreener Alfred Gislason klubi koduleheküljele. "Otsisime kogenud vasakukäelist tagamängijat ja Dener klapib tolle profiiliga ning omab lisaks ka korralikku Bundesliga kogemust."

Hooaja lõpuni kestva lepingu sõlminud Jaanimaa on üleminekust pehmelt öeldes vaimustuses: „Pole tavaline, et mulle helistab THW Kiel. Olen väga õnnelik, et saan maailma ühele paremale käsipalliklubile sellises keerulises olukorras appi tulla. Annan endast kõik, et THW Kiel saavutaks oma kõrged eesmärgid!"

THW Kiel on kolmekordne Meistrite liiga tšempion (2007, 2010, 2012) ning Euroopa kaalukaimal klubivõistlusel neli hooaega järjest Final Four'i ehk nelja parema sekka jõudnud.

Saksamaa meistritiitleid on klubi arvel 20, kusjuures alates 2005. aastast on kuldmedalist ilma jäädud vaid korra (2011). Hetkel hoiab THW Kiel Saksamaa Bundesligas teist kohta, liiderklubile Rhein-Neckar Löwen edestab Jaanimaa vastset tööandjat kahe punktiga.

Meistrite liiga alagrupiturniiril on THW Kiel kogunud 10 mängust viis võitu, ühe viigi ja neli kaotust, millega on taganud koha 1/8-finaalis.

Euroopa tippliigas peetakse jaanuaris tavapärast tiitlivõistluste (MM või EM) pausi, mängud jätkuvad 10. veebruaril, kui Kiel võõrustab kõrgliigas üheksandal kohal paiknevat VfL Gummersbachi meeskonda.

Jaanimaa siirdus välismaale 2009, kui liitus Rootsi kõrgliigaklubiga LIF Lindesberg. 2011 liikus ta edasi Saksamaa 3. Bundesligas mänginud EHV Auesse, kellega tõusti astme võrra kõrgemale. 2013 suvel siirdus Jaanimaa THsv Eisenachi, kellega mängis esmalt ühe hooaja Bundesligas ja seejärel teise 2. Bundesligas. Kuigi Eisenach tõusis Bundesligasse tagasi, vahetas Jaanimaa suvel klubi ja liitus Hamburgiga, kust jõudis nüüd THW Kieli.