Karl-Martin RammoFoto: TEET MALSROOS
Spordivaria
30. jaanuar 2016, 11:23

Olümpiaks lootust on! Rammo lõpetas MK-etapi riikidest esikümnes!

Miamis toimuval ISAF Maailma Karika etapil peeti eile viimased eelsõidud, mille tulemusel lõpetas Ingrid Puusta regati RS:X klassis viie võistluspäeva järel 12. positsiooniga, Laseril kuldlaevastikus seilanud Karl-Martin Rammo oli kokkuvõttes 15. kohal.

Laser Standardile toimus eile kolm võistlussõitu, kus Karl-Martin Rammo (ROPK/TJK) sai 6., 2. ja 37. koha ning tõusis regati lõpuks 15. kohale. "Sain teada päris mitu head ja loomulikult ka päris mitu halba nüanssi, millega enne järgmist etappi tegeleda. Lõpetasin võistluse 15ndana, OM-i silmas pidades kümnenda riigina. Finaalides, kus reaalselt kõik head omavahel kokku lasti, olin rajal 7. mees isegi oma viimase ebaõnnestunud sõiduga. Kõigele lisaks vaatasin eelmise aasta lõpus paberile seatud eesmärke ja Miami taga ilutseb top15, seega, kõik on plaanipärane," sõnas ta. 

RS:X naiste klassis purjetati 3 sõitu ning Ingrid Puusta (NYCS) lõpetas need 6., 11. ja 18. kohaga. Puusta lõpetas Miami MK 12. kohaga ning Betti Vainküla (TPLK) 36. kohaga.

Meeste RS:X-il sai Rainer Kasekivi (TPLK) eile kirja DNF-i, 36. ja 27. koha ning lõpetas regati kokkuvõttes 41. positsiooniga.

Täna purjetavad iga klassi kümme parimat topeltpunkte andvas medalisõidus. Naiste RS:X purjelaual on enne medalisõitu liidriks britt Bryony Shaw ning meeste hulgas hollandlane Dorian Van Rijsselberge. Laser Standardil on esikohal prantslane Jean Baptiste Bernaz.
ISAF MK Miami etapil osaleb kõigis olümpia- ja paraolümpiaklassides kokku 711 sportlast.