Eesti ujumisliidu president Karol KovanenFoto: Stanislav Moshkov
Ujumine
30. jaanuar 2016, 23:00

Priit Aavik: ujumisliidu käitumine on sigadus (5)

Mitmekordne Eesti meister teateujumises Priit Aavik kirjutab oma ujumisblogis, et Eesti ujumisliit hoiab väga palju enda teada ja käitub sportlastega sigalikult. 

"Nimelt on Eesti Ujumisliidu kodulehel välja toodud tänavuse aasta Euroopa MV-te normid, kuid kahjuks ei jää need sellisteks nagu nad praegu on. Nimelt tehti 5 kuud enne võistlusi, ma rõhutan veelkord et 5 kuud enne võistlusi A-normatiivid ümber. Kui algselt arvutati A-normatiiv valemiga eelmiste võistluste poolfinaali 8 koht + 3%, siis nüüd on uueks valemiks 8 koht + 2%," kirjutab Aavik. 

"Selline teguviis on sigadus, kuid ma ei tahaks sigu solvata. Tippsportlased loovad hooaja alguses endale eelarve, iga kopikas on ülimalt tähtis. Kes ei ole kursis, siis A-normatiiv tagab teatavasti prii sõidu tiitlivõistlustele, mille kulud katab Ujumisliit, kuid kuna Ujumisliit on 2016 aasta eelarvega ligikaudu 20 000 - 40 000 eurot miinuses, siis otsustati ujujatele selline karuteene teha," kritiseerib Aavik ujumisliidu käitumist. 

Kriitikatulva alla langeb ka liidu suhtumine olümpiamängudesse ja sportlastesse: "Olümpiakoondisesse kuulub kuus Eesti ujujat, kes saavad iga kuu 400 eurot stipendiumi ning lisaks 3000 eurot laagri toetust. Mõned ujujad vaid naeravad selliste numbrite peale, sest laagrites käimine ning parimal juhul olümpiaks valmistumine on selliste numbrite juures väga keeruline."

Terviklikku postitust loe SIIT