Femke Van Den Driessche cyclocorssi MMil.Foto: AFP / Scanpix
Jalgrattasport
31. jaanuar 2016, 12:34

VIDEO | NÜÜD ON PAHANDUS! Belgia rattur jäi MMil mootori kasutamisega vahele (17)

Cyclocrossi maailma tabas eile šokk, sest Belgia naisrattur Femke van den Driessche jäi MMil mootori kasutamisega vahele.

Mullu novembris kuni 23aastaste naiste Euroopa meistriks kroonitud van den Driessche jäi vahele, sest tema raamist paistsid sadula eemaldamise järel elektrijuhtmed, vahendab Belgia väljaanne HLN. Keelatud võtete kasutamist kinnitas ka rahvusvahelise rattaliidu (UCI) president Brian Cookson.

"Tehnoloogiline pettus on vastuvõetamatu," vahendab Cooksoni pressikonverentsil öeldut cyclingnews.com. "Tahame, et väike hulk rattureid, kes pettust kaalub, teaksid seda. Varem või hiljem tuleb nende tegu päevavalgele ning nad maksavad meie alale tehtud kahju eest." 

19aastase belglanna isa sõnas Belgia ajalehele Het Nieuwsblad, et mootoriga ratas pole tema tütre oma. "Keegi tema abistajatest pani selle ratta boksi. Aga sellega sõitmine polnud tal kunagi plaanis. Femke pole kõnealust ratast kordagi võistlusel kasutanud ja on juhtunu tõttu endast täiesti väljas."

Isegi kui süüdistatav neiu MMil tolle veloga ei kimanud, siis õli valab tulle alljärgnev video, mis pärineb möödunud aasta novembrist. Videost on näha, kuidas van den Driessche tõuseb mäkke mängleva kergusega (sadulast tõusmata), samal ajal kui tema konkurendid näevad tõusul kurja vaeva.

 

Sama võistluse protokollist nähtub, et tema aeg kardetud Koppenbergi tõusul oli lähimast konkurendist 10 sekundit nobedam. Belglanna konkurent Nikki Harris, kes kaotas tõusu peale 15 sekundit, on veendunud, et van den Driessche kasutas mootorit ka tol novembrikuu võistlusel.

 

Lisaks tulemuse tühistamisele ootab mootorratturit vähemalt kuue kuu pikkune võistluskeeld ning rahatrahv vahemikus 20 000 - 200 000 Šveitsi franki.