Rein Taaramäe videotervitus jalgratturite liidu aastalõpu üritusel.Foto: Teet Malsroos
Jalgrattasport
31. jaanuar 2016, 13:29

Austraalia päike küpsetab Taaramäed: paned kreemi nahale, aga ikka saad põletusvillid, see pole normaalne

Kolm nädalat Austraalias veetnud profirattur Rein Taaramäe kurtis Facebookis, et Kängurumaa päike teeb talle liiga.

"Paha hakkab juba sellest päiksest," kirjutas ta. "Paned kreemi nahale, aga ikka saad põletusvillid, see pole normaalne."

Täna osales Katjuuša särgis pedaaliv Taaramäe Melbourne'i lähistel 174 km pikkusel ühepäevasõidul, mille lõpetas 36. kohaga. "Vorm on hea, aga mitte veel parim," teatas sportlane. "Ega tänaseks sõiduks eriti valmistunudki. Põhitöö käib see aasta Giro jaoks, kuid tore oleks juba enne kuskil märk maha saada.

Küll ma ka saan, sest vorm on päris hea. võibolla mitte isegi vorm vaid põhi ja vastupidavus. Päev enne tänast sõitugi sai 200km trenni tehtud ja täna oli olek sellega võrreldes pigem hea. Homme veel pikk trenni päev ja siis lendan tagasi Euroopasse oma lõuna koju, kus peab nädalakese turisti kombel treenima, sest uue aja ja kliimaga harjumiseks kulub umbes 6-7 päeva.

Just sellepärast, et Euroopas ootab ees puhkus, tulebki siin olles viimased päevad trenni punnida. Pool nädalat läkski Down Underist taastumiseks ja kui veel siin vaikselt Cadel Evansiks oleks valmistunud, siis kannataks juba suurema plaani ettevalmistus, nii et kõik on läbi mõeldud."