Kristaps Porzingis (palliga).Foto: Noah K. Murray
Olümpia
31. jaanuar 2016, 17:57

Lõunanaabrite NBA-ime raske valik: minna Lätile appi OM-valikturniiriks või keskenduda klubikarjäärile?

20aastane Liepajas sündinud Kristaps Porzingis on vähem kui poole aastaga tõusnud üheks kõige populaarsemaks korvpalliliiga NBA mängijaks. Oma debüüthooajal on Porzingis visanud keskmiselt 13,9 punkti, võtnud 7,8 lauapalli ning blokeerinud 1,9 vastaste viset. Numbrid on seda võimsamad, et hooaja alguses ei oodatud noormehest suurt midagi.

New York Knicksi poolt NBA drafti'is neljandana valitud Porzingist tahab enda eest mängimas näha ka Läti, kes pallib suvel Belgradis Rio olümpiamängude lisavalikturniiril Jaapani, Tšehhi, Serbia, Angola ja Puerto Ricoga. Olümpiapääsme lunastab vaid võitja.

Samas ei saa Läti 100% kindlusega Porzingisega arvestada, sest võibolla eelistab Knicks, et "kuuevarbaline" mängiks Las Vegase suveliigas ning näeks hooaja vahelisel ajal vaeva enda individuaalsete oskuste kallal.

"Läti olümpiale jõudmine oleks unistuse täitumine. Pean ise otsustama, kas mängin Belgradis või otsustan oma oskuseid arendada," ütles Porzingis USA väljaandele New York Post.

Väidetavalt pole selge, millisena näevad Porzingise suve Knicksi ninamehed, sest NBA põhihooajast on mängitud veidi üle poole. Peaks Porzingis Belgradis mitte mängima ja Läti võitma, võib lõunanaabrite ainus unistuste liiga pallur liituda koondisega olümpiaks.