Nukker seis Tartu maratoni radadelFoto: Peeter Liik
Talisport
1. veebruar 2016, 14:36

GALERII | Kolm nädalat Tartu maratonini - sula hävitas suusaraja! (5)

21. veebruaril toimuva 44. Tartu Maratoni stardini on jäänud ligikaudu kolm nädalat. Suusapeo toimumiseks kõige vajalikumat komponenti ehk suusarada paraku aga tänase seisuga praktiliselt polegi.

Laupäeval, 30. jaanuaril tehtud pildid raja Elva-poolsest otsast näitavad, et möödunud nädala sula on Tartu Maratoni raja hävitanud. Samas leiavad korraldajad ka tänases seisus midagi positiivset – enamikel metsavahelistel lõikudel on säilinud jäine põhi, mis teeks uue lume lisandumisel korraliku suusaraja tegemise oluliselt lihtsamaks.

„Kui jäine põhi jääks rajale alles ka sulaperioodide lõpuks, siis on meil reaalselt vaja minimaalselt 20cm lund ja 48h tunni pärast on 44. Tartu Maratoni rada taas olemas," ütles võistluste direktor Indrek Kelk.

„Kogu korraldustiim jätkab endiselt 100% ettevalmistustööd ja rajameistrid on valmis reageerima kohe, kui ilm meile sõbralikuma külje tagasi pöörab. Tuleb lihtsalt loota ja oodata. Et selline optimism ootamatuks ilmamuutuseks ja lumesajuks täiesti alusetu ning rumal sinisilmsus pole, on kinnitanud nii selle talve senine kulg kui eelnevate talvede jooksul talletatud pikaajalised kogemused."

5. Tartu Teatemaraton ja Avatud Raja sõidud on kavas 14. veebruaril ja nende toimumine on Kelgu sõnul tänase seisuga isegi oluliselt kindlam. „Tegeleme praegu varuplaaniga, mille kohaselt toimuksid Teatemaraton ja Avatud Rada sõidud Tehvandil kunstlumeringil. Täpsemalt saame sellest rääkida kolmapäeval".