Therese Johaug Foto: AFP / Scanpix
Talisport
2. veebruar 2016, 15:28

KUNINGLIK SKANDAAL! Norralased süüdistavad Therese Johaugi kuningas Haraldi solvamises (1)

Norra spordimeedias kerkis nädalavahetusel ülesse skandaal, mille keskmes on tänavune suusakuninganna Therese Johaug, keda süüdistatakse kuningas Harald V solvamises.

Sealse ajalehe Stavanger Aftenbladeti ajakirjanik Kjetil Kroksäter heidab Johaugile ette, et too osales möödunud nädalavahetusel toimunud Norra meistrivõistlustel vaid vabatehnikasprindis. 10 km klassika ja 7,5 + 7,5 km suusavahetusega sõidu starti Johaug ei tulnud.

"Kuningas Harald on 25 trooniloldud aasta jooksul tulnud 23 korda Norra meistrivõistluseid vaatama," kirjutas Kroksäter oma kolumnis. "See on kuninga suhtes lugupidamatu ja ülbe käitumine." 

Kroksäterit toetasid otse-eetris telekanalite NRK ja TV2 spetsialistid, endised tippsuusatajad Fredrik Aukland ja Oddbjörn Hjelmeset.

Johaugi mänedžer Jörn Ernst astus suusataja kaitseks välja. "Saan aru, et inimesed ärritusid arvates, et Therese sõitis koju, sest ei pea Norra meistrivõistluseid piisavalt tähtsaks," sõnas Ernst Norra meediale. 

"Aga ta haigestus ning tal olid kõhukrambid. Seega tundub säärane süüdistus ebaõiglane ja karm," lisas Ernst.

Johaugi mänedžeri sõnu kinnitas ka Norra suusaliit. "Olen nõus, et käsitlesime asja kehvasti. Oleksime pidanud teatama, et ta ei võistelnud haiguse tõttu," sõnas Norra suusajuht Vidar Löfshus.