Artur PikkFoto: Arno Saar
Jalgpall
2. veebruar 2016, 15:41

VÄGEV! Eesti koondise vasakkaitsja näitab end Meistrite liiga alagrupiturniiril osalenud klubile (6)

FC Levadia ja Eesti jalgpallikoondise 22aastane vasakkaitsja Artur Pikk lendab täna Türki ning liitub seal Valgevene meisterklubi FC BATE Borisovi treeninglaagriga.

Pikk osaleb FC BATE treeningutel ja hooajaeelsetes kontrollmängudes kuni järgmise esmaspäevani. Neljapäeval kohtub FC BATE Belekis Tbilisi Dinamoga, vahendab Levadia koduleht.

FC BATE Borisov on 12-kordne Valgevene meister ja 3-kordne karikavõitja, seejuures valitseb klubi kodust liigat juba kümme aastat järjest. Sügisel mängis FC BATE viiendat korda UEFA Meistrite Liiga alagrupiturniiril, kus kuulus ühte gruppi Barcelona, AS Roma ja Leverkuseni Bayeriga.

BATE saagiks jäi seal 3:2 koduvõit Roma üle ning viigid Roma ja Bayeriga. Lisaks on klubi kaks korda jõudnud Euroopa liiga alagrupiturniirile.

Tartust pärit Artur Pikk on FC Levadia oma kasvandik (KTM) ning mängib klubi esindusmeeskonnas alates 2012. aasta juulist. Ta on aidanud klubil võita kaks Eesti meistritiitlit, ühe karika ning kaks superkarikat.

Eesti rahvuskoondises on Pikal hetkeseisuga kirjas 11 ametlikku maavõistlust ja 1 värav. Viimati osales ta 6. jaanuaril Abu Dhabis toimunud maavõistlusel Rootsi vastu.

Pikk kogus rahvusvahelist tuntust 2014. aasta sügisel kui ilmus pärast Tallinnas peetud EM-i valikmängu Inglismaaga ajakirjanike ette kaitseväe vormis ning siirdus seejärel kasarmusse ajateenistust jätkama.