Kelly SildaruFoto: Arno Saar
Talisport
2. veebruar 2016, 16:01

Mida on suusaliit teinud Kelly Sildaru heaks? (42)

Eesti Suusaliidu presidendi Andreas Laane sõnul on Kelly Sildaru sõlminud suusaliiduga koostöös esimesed sponsorlepingud 2013 aasta novembris.

"Alates 2015. aasta detsembrist on Kelly lisatud Eesti Olümpiakomiteest olümpiaettevalmistuse D-taseme toetust saavate sportlaste nimekirja, lisaks on Kelly EOK projekti „Märka järgnevat põlvkonda" stipendiaat. Oleme Kelly Sildarule küsinud ja saanud toetust niipalju kui see hetkel kehtiva Eesti spordisüsteemi kaudu võimalik on," sõnas Laane pressiteate vahendusel.

Lumelaua ja freestyle suusatamise alakomitee esimehe Kalle Pallingu sõnul on 2013. aasta novembrist kuni käesoleva aastani Kellyt toetatud ligi 125 000 euroga. "See summa koosneb igakuisest treeningtoetusest, riigieelarvelisest sihtfinantseerimisest (ehk katuseraha) ja kõige suurema osana sponsorlepingutest, mida Kelly meeskonnal​ koostöös alakomiteega on õnnestunud sõlmida.

Kelly peasponsorite, 4Energia ja Starmaniga oleme sõlminud mitmeaastased lepingud, eesmärgiga tagada sportlasele kindlustunne ja kvaliteetne treeningettevalmistus Pyeongchangi olümpiamängudeks 2018. aastal," selgitas Palling.

Täna toimunud juhatuse koosolekul otsustas suusaliit 2016. aasta eelarves eraldada Kellyle 25 000 eurot.