Petter NorthugFoto: CHRISTOF STACHE
Talisport
3. veebruar 2016, 17:22

NORRA ÜLEMVÕIM EI VAIBU KA KODUS! Norralastele nelikvõit, Northugidel edukas päev (1)

Drammenis toimunud meeste klassikasprindi võit jäi loomulikult Norra, kui kodupubliku ees võidutses Petter Northug. Ka kolm järgmist kohta oli trollidemaa päralt: Ola Vigen Hattestad, Erik Brandsdal ja Finn Haagen Krogh edestasid rootslast Teodor Petersoni ja venelast Aleksander Panžinskit.

Northug jäi küll esimesel tõusul paaristõugetega teistest maha, kuid laskumisel aitasid teda libedad suusad ning lõpusirgele tulles oli ta juba kindlalt esimene. "Seda oli kaunis vaadata! Northugit on alati hea vaadata, kui ta on vormis," kommenteeris Norra rahvusringhäälingu ekspertkommentaator, endine suusataja Fredrik Aukland.

Ka Northugi vend Even oli täna edukas, sõites esimest korda elus MK-etapil punktikohale ning seda suisa esikümnesse. Northug jäi oma poolfinaalis neljandaks ning sai kokkuvõttes 8.koha. 

Eestlasi oli Drammenis stardis kolm. Meie parimana kaotas Peeter Kümmel Panžinskile 6,16 ja oli 32. Hooaja esimesse veerandfinaali viinuks 12 sajandikku kiirem aeg. Värske Eesti sprindimeister Raido Ränkel lõpetas 49. kohal (+8,38), Marko Kilp oli 58. (+9,99). Kokku oli stardis 72 suusatajat.