Foto:
Korvpall
3. veebruar 2016, 22:04

Lihtsalt uskumatu, mil moel jäi TTÜ Balti liiga play-off'ist välja! (2)

Esiteks: KÕIK Balti korvpalliliiga põhiturniiril osalenud meeskonnad siiski ei pääse sel hooajal play-off'i. Ja teiseks: stsenaariumit, kuidas TTÜ kui põhihooaja nõrgima asetusega meeskond välja jäi, ei suudaks välja mõelda isegi Alfred Hitchcock.

Teatavasti sõltus kolme nõrgima asetusega meeskonna Atõrau Barsõ, Pärnu Sadama ja TTÜ saatus tänastest Baltimaade meeskondade mängudest FIBA Europe Cupil. Kes seal play-off'i pääses, ei liitu Balti liigaga ehk annab kellelegi tagantpoolt lisavõimaluse. Esmalt alistas Ventspils võõrsil Sofia Lukoili 69:62 ning Utena Juventus kodus Južnõi Himiku 74:63 ning see tähendas Balti liiga play-off'i kohti Atõrau ja Pärnu meeskondadele.

Jäi veel TTÜ, kelle saatus ei sõltunud mitte ainult Pasvalyse Pieno Zvaigzdesi heitluses Rumeenias Rovinari Energiaga, vaid ka teisest tolle alagrupi mängust Le Havre - Zagrebi Cibona. Nimelt - kui Le Havre võitnuks, pidanuks Pieno oma mängu lihtsalt võitma. Ent Cibona jäi peale 93:92 ning nüüd vajasid leedulased juba 17-punktilist üleoilekut. Nad olidki algusest saati suure vahe sisse teinud, juhtisid veel minut enne lõppu 18-ga, kuid 5 sekundit enne lõppu tegi Energia seisuks 86:100. Rumeenlastele polnud kaotuse suurus enam oluline, kuid ikkagi tehti 2 sekundit enne sireeni viga, millega ei lastud Pienol kolmest visata. Esimene vabavise läks sisse, teine meelega mööda, kuid lauapalli külalistel saada ei õnnestunud- 86:101. Ses grupis kogusid kõik meeskonnad võrdselt 3 võitu, kuid korvide vahe reastas nad järgmiselt: Energia +11, Cibona -2, Pieno -3, Le Havre -6.

Balti liiga play-off'i esimese ringi paarid Eesti klubide osavõtul: Tartu Rock - Barsõ, Jekabpils - Rapla Avis, Liepaja - Rakvere Tarvas, Valmiera - TLÜ/Kalev, Šiauliai - Pärnu.

V-grupis lõpetas Varese võõrsil saadud 77:71 võiduga Güssingi Magnofiti üle ja sai 5 võiduga 6st esikoha. Kristjan Kangur kogus 4 punkti, 7 lauapalli ja 3 korvisöötu.