Kareem Abdul-Jabbar. Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
4. veebruar 2016, 18:06

Kareem Abdul-Jabbar: Dirk Nowitzki oskas ainult ühte asja, ta ei domineerinud kunagi

Läbi aegade kõige paremaks tsentriks peetav Kareem Abdul-Jabbar ütles Ameerikas ülikoolis esinedes, et Dirk Nowitzki ei osanud midagi peale skoorimise, mille tõttu sakslane ei domineerinud mängu mitte kunagi.

Jabbarilt küsiti George Masoni ülikoolis esinedes kas NBA ajaloos on mõni muu vise peale tema haakviske, mida on võimatu kaitsta. Tsenter on suuresti oma haakviskest leivanumbri tõttu NBA ajaloo kõige resultatiivseim mängija 38 387 punktiga. Lisaks oli ta suurepärane lauas võitleja ning kaitsja.

Küsija pakkus välja, et üks liigutus mida on samuti võimatu kaitsta, on Dirk Nowitzki ühe jala pealt tagasi hüppelt sooritatud vise. Sellele vastas Jabbar, et kuigi sakslase viset on väga raske blokeerida, pole Nowitzki kunagi nii hea mängija olnud. „Ta oleks karjääri ajal rohkem domineerinud, kui ta oleks olnud kaitses ja lauavõitluses. Siis oleks teda rohkem väärtustatud ning hinnatud. Muidu oli ta hästi ühekülgne."

Dirk Nowitzki ütles, et kuigi ta austab legendi arvamust, ta ei nõustu sellega. „Ma ei arva, et kui su karjääri play-off'i keskmised numbrid on 25 punkti ja 10 lauapalli, siis sa ei domineerinud mängu. Sa ei saa olla NBA ajaloo paremuselt kuues punktitooja, kui sa ei domineeri mängu."

Nowitzki, kes on mänginud kogu oma karjääri Dallas Mavericksis, on kärjääri jooksul visanud keskmiselt 22,2 punkti ning võtnud maha 7,9 lauapalli. Jabbari keskmised näitajad olid 24,6 punkti ja 11,22 lauapalli.