Sport TV
4. veebruar 2016, 20:13

ÕHTULEHE VIDEO | Kelly Sildaru: kahekordne salto on vaimselt raske (2)

Kelly Sildaru hüpe läbi paberseina aitas täna avada Spot of Tallinn elamusspordikeskust. Möödunud nädalal noorima sportlasena talvistel X-mängudel triumfeerinud piiga maandus vahtkuubikuid täis kasti, mil on tema järgnevate kuude ja aastate treeninguid silmas pidades ülimalt oluline roll: seal peaks ta ära õppima kahekordse salto.

"Ega pole veel väga alustanudki. Natukene harjutan ja olen mõelnud selle peale," tõdeb Kelly, et võistlusgraafik on viimasel ajal olnud nii tihe, et ta ei ole uut trikki, mis võiks või peaks tooma medali kahe talve pärast Pyeongchangi taliolümpial, eriti proovinud.

Mis on topeltsalto puhul nõnda keerulist? "See on vaimselt raske, sest sa pead kindlasti tegema kahekordse. Ei saa teha üks ja pool, sest siis tõenäoliselt kukud ja võid väga viga saada. See peab olema nii selge, et teed kindlasti jalgade peale (maandudes – toim) ära," räägib Kelly.

Seetõttu tehakse õiged liigutused endale selgeks pehmes vahukuubikubasseinis. „Enne kui lähen lumel mingit trikki proovima, saab selle siin täiuslikult selgeks õppida."