Georgios Printezis püstitas 30 punktiga Euroliigas isikliku rekordi.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
5. veebruar 2016, 23:44

Vitoria alistas Reali, Himki lagunes Kreekas

Korvpalli Euroliiga vahegrupiturniiri 6. voor tõi taas kuhjaga põnevust ja dramaatikat, surmagrupis F läheb kõik järjest tihedamaks ja segasemaks.

Senine ainuliider BC Himki valitses võõrsil Pireuse Olympiacose vastu 25 minutit, juhtides veel 14 ja pool minutit enne lõppu 58:49. Siis kaotati oma rütm täielikult ja tagasi seda enam ei saadudki. Viimasele väiksele vaheajale mindi juba kreeklaste 62:60 eduseisul, seda suurendati kohe veelgi ning lõpuvile kõlades näitas tabloo 89:77. Võitjaile 30 punkti toonud Georgios Printezis püstitas isikliku skoorirekordi Euroliigas, Himkil vastas Tyrese Rice 14 silmaga.

Teises samal ajal peetud sama grupi mängus haarasid samuti külalised initsiatiivi, kuid selle vahega, et käest seda ei antudki. Vitoria Laboral Kutxa alistas Madridi karukoopas sealse Reali 77:68! Punktide mõttes panustasid enim Fabien Causeur (15), Jaka Blažic (13) ja raskest põlvevigastusest paranenud Davis Bertans (11), kuid võidu alus laoti kaitses. Reali edukaim oli Sergio Rodriguez 18 punktiga, kuid näiteks Sergio Llulli visked olid 8/1, Andres Nocionil 7/2, KC Riversil 6/1.

Paar tundi varem oli Moskva CSKA teatavasti olnud 94:59 üle Kaunase Žalgirisest. F-grupi tabel: Himki, CSKA ja Vitoria 4 võitu, Olympiacos, Real ja Bamberg 3, Barcelona 2, Žalgiris 1.

E-grupis peeti Istanbuli derbi, kus Fenerbahce võitis võõral väljakul Anadolu Efest 77:73 (Udoh, Bogdanovic 15 - Osman, Šaric 15). Twitteris säutsuti, et veel üks kaotus ja Efese kuulsat juhendajat Dušan Ivkovici võib oodata kodutee. Tabel: Fenerbahce 6 võitu, Lokomotiv-Kuban 4, Efes, Crvena Zvezda, Panathinaikos 3, Malaga, Cedevita 2, Darüssafaka 1.