Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
6. veebruar 2016, 18:40

REPORTAAŽ | AVIS Rapla võitis tõelises thrilleris TLÜ/Kalevi (1)

Eesti korvpalli meistrivõistlustel peeti laupäeval lahing tabeli kolmandale positsioonile AVIS Rapla ja TLÜ/Kalevi vahel. Väga põneva kohtumise võitis kodumeeskond Rapla 78:71. 

Nädala alguses lahkus Rapla meeskonnast võistkonna ainukene alles jäänud tsenter William Artino. Eile saabus asendus, hollandlane Thomas van der Mars, kes olude sunnil jooksis täna platsile algrivistuses. 

Kalevil on jätkuvalt probleeme vigastustega. Reimo Tamm ja Renato Lindmets on väljas veel umbes kuu aega, Martin Jurtom käis jaanuari keskel operatsioonil ning on veel teadmata aja palliplatsilt eemal. 

Ei tea, kas peatreenerid võtsid arvesse ka tantsutüdrukute haigestumist, aga kumbki meeskond ei kasutanud esimesel veerandil minutilist mõttepausi. Kuigi Kalev juhtis enamik aja ning võitis esimese perioodi 24:20, ei olnud eduseis üldsegi kindel, mida näitas ka teine periood. 

Pärast korvidevaeset ning lohakat teise veerandi esimest viit minutit, tegi Rapla 8:2 vahespurdi ning läks kuue punktiga juhtima. Periood lõppes pingeliselt. Kohtunikud pidid hoidma tagasi Kalevi peatreenerit Kalle Klandorfit, tehnilisega ähvardati mitut kodumeeskonna mängijat ning mitu meest lendas järjepanu väljakule. Midagi hullemat aga ei juhtunud ning poolaeg lõppes Rapla 43:40 eduseisul. 

Kolmandal perioodil püsis Kalev kodumeeskonna kandadel hoolimata Rapla mängujuhi Devin Brooksi suurepärasest esitusest. Ameeiklane viskas paari minuti jooksul Raplale seitse punkti järjest ja hankis kolm ründelauapalli. Pärast kolmandat veerandit oli Brooksil koos 17 punkti ja 15(!!!) lauapalli, tabloo näitas Rapla 58:54 edu. 

Eriti võitluslikuks kujunes viimane periood. Ilusad viskeblokeeringud, umbes 600 Rapla fänni kisa kahe Kalevi poolehoidja vastu, 2+1 vead, pallikaotused ning kõike muud. 33 sekundit enne lõppu oli TLÜ/Kalevil võimalus seis viigistada, aga tallinlaste rünnak luhtus. 

23 sekundit enne lõppu oli Rapla ees 75:71 ning pall oli Kalevi käes, mis puterdati ära ning kodumeeskond viskas kiirrünnakul palli korvi koos veaga ning mäng oli tehtud. Lõppskooriks kujunes 78:71. 

Rapla poolt tegi suurepärase mängu Devin Brooks, kelle arvele kogunes 17 punkti ja 21 lauapalli(!!!). Debüteerinud Thomas van der Mars kogus 21 punkti ja 10 lauapalli. TLÜ/Kalevi resultatiivseim oli jaanuarikuu liiga kõige väärtuslikum mängija Dominykas Milka 20 punktiga. 

AVIS Rapla tõusis tabelis kolmandaks 11 võidu ja üheksa kaotusega, Kalev langes neljandaks 10 võidu ja üheksa kaotusega.