Eesti saalihokikoondise väravavaht Siim Stokkeby tegi Taani vastu oivalise partii.Foto: Aldis toome
Spordivaria
6. veebruar 2016, 20:45

Soojendusel vigastada saanud kolleegi asendanud Eesti väravavavaht tegi fenomenaalse partii

Saalihoki MM-valikturniiril Tallinnas, TTÜ spordihoones alistas Eesti koondmeeskond täna 7:2 (4:0, 2:1, 1:1) Taani ja tagas pääsme detsembris Riias peetavale finaalturniirile.

Kui Eesti parimaks tunnistati kaks väravat visanud ja kolm resultatiivset söötu andnud ründaja Patrik Kareliusson, siis ülisuured teened võidus olid ka väravavaht Siim Stokkeby fenomenaalsel partiil.

Stokkeby pidi olema täna varus, aga koondise esiväravavaht Marek Õige tõmbas soojenduse lõpus ära tagumise reielihase. Soome kõrgliigaklubis Espoo Westend Indians mängiv puurivaht proovis viimase hetkeni, kas kannatab. Ei kannatanud.

Stokkebyle öeldi vahetult enne väljakule sissemarssi, umbes viis minutit enne avavilet, et tema mängib. Tulemuseks fenomenaalne partii – ridamisi oivalisi stoppe teinud Stokkeby tõrjus kohtumise jooksul 30 taanlaste pealeviset ja sai protsendiks kirja 93,75%.

Saalihokis loetakse väravavahtide puhul korralikuks 80% tõrjeprotsenti, üle 85% on juba hea või väga. Aga otsustavas ja pingelises mängus 94% on uskumatu. Elu mäng? "Jah, ilmselt küll. Ega midagi paremat pole kõrvale panna. Nii tähtis mäng, selline publik," sõnas 25aastane Saku spordiklubi puurivaht. "Varumees peab alati valmis olema, et nüüd tuleb platsile minna. Olingi. Läksin lihtsalt oma mängu tegema."

Kuna Õige vigastus on tõsisemat laadi, seisab Stokkeby Eesti väravas ka homme kell 13 algavas kohtumises kahekordse maailmameistri Soomega. Mõlemad meeskonnad on koha finaalturniiril juba kindlustanud. Õhtuleht teeb mängust otseülekande.