Martin Johnsrud Sundby HolmenkollenisFoto: Reuters / Scanpix
Talisport
7. veebruar 2016, 11:41

VIDEO | Kas Holmekolleni maratoni võitnud Sundby peaks disklahvi saama? Norralast süüdistatakse uisutamises (12)

Eile Holmenkolleni 50 km klassikamaratoni võitnud Martin Johnsrud Sundby on taas kistud skandaali. Nimelt süüdistatakse norralast võistluse lõppfaasis uisusammude kasutamises, mis on klassikatehnikas keelatud ja millele peab järgnema diskvalifitseerimine.

Kõnealune intsident on nähtav allolevast videost. Sundby ise leiab et pole pattu teinud. "Uisusamme polnud nii palju, et karistust teenida," sõnas 18sekundilise eduga võidu võtnud mees Rootsi väljaandele Expressen.

Sundby lisas enda kaitseks, et ei lõiganud väidetavatest uisusammudest sportlikku kasu. Lisaks kinnitas ta, et kohtunikud pole temaga ühendust võtnud.

Norra koondise mänedžer Trond Nystad astus samuti oma staari kaitseks välja. "Kas seal oli klassikajälg? Minu arvates mitte. Tegemist oli tavalise tasakaalu hoidmisega, aga kui inimesed tahavad olukorrast teise pildi maalida, siis neil on see võimalus," sõnas Nystad Norra väljaandele Dagbladet.

Ent mitte kõik norralased ei arva, et Sundby on puhas poiss. Norra suusataja Magnus Drivenes kirjutas ülalnähtud video juurde, et kui kohtunikel on piisavalt mune, siis nad diskvalifitseerivad Sundby.

Saksa murdmaasuusa uudiste kanal XC-skiing News kritiseeris Twitteris korduvalt võistluste kohtunikke. "Asi pole selles, et uisutajaks oli Sundby, vaid kõigile peaksid kehtima samad reeglid," säutsus kanal.

"FISilt ei järgnenud mingit reaktsiooni, mõni ime, et murdmaasuusatamine inimesi üha vähem huvitab..."