Suusatajad. Pilt on illustratiivne.Foto: Kaimo Puniste
Talisport
8. veebruar 2016, 13:42

Ilmataadi vingerpussid segavad Eesti suusamaratonide läbiviimist, korraldaja: loodame, et talv pole meid veel päris maha jätnud (2)

Käesolevaks nädalavahetuseks plaanitud 18. Alutaguse suusamaraton lükkub lumepuuduse tõttu edasi. Etapi korraldajad loodavad mõõduvõtu pidada 12. märtsil.

Estoloppeti sarja vedaja ning Alutaguse maratoni peakorraldaja Robert Peetsi sõnul on Pannjärvel valitsevad lumeolud üsna kesised. "Metsas olevatel radadel lund jätkub, kuid maratoni jaoks sellest ei piisa.

Oleme sunnitud langetama raske otsuse ja lükkama maratoni edasi 12. märtsile. Loodame, et talv ei ole meid veel päris maha jätnud ning lumi tuleb tagasi," ütles Peets.

Samuti on kehv ilm segamas ka Tartu Maratoni programmi läbiviimist. Pühapäeval toimuvad 5. Tartu Teatemaraton ja Tartu Maratoni Avatud Raja sõidud originaalraja asemel Tehvandi kunstlumeringil.

„Tulenevalt praktiliselt olematutest lumeoludest ei ole võimalik Teatemaratoni ja Avatud Rada pidada vastavalt algsele plaanile Elva ja Otepää vahelisel 63km pikkusel originaalrajal,“ ütles võistluste direktor Indrek Kelk.

„Tänasel päeval saame öelda, et 90%-lise tõenäosusega saame need sõidud korraldada pühapäeval Tehvandi kunstlumerajal. Lõpliku kinnituse toimumise kohta anname neljapäeva hommikul. Väike küsimärk on veel õhus seoses sellega, kuidas Tehvandi rada selle nädala vihmasadudele vastu peab."