Artur PikkFoto: Arno Saar
Jalgpall
8. veebruar 2016, 17:18

Meistrite liiga klubi kutsus Eesti koondislase tagasi: kui me ei näeks temas potentsiaali, siis ta poleks uut kutset saanud

Eesti koondise ja FC Levadia vasakkaitsja Artur Pikk sai Valgevene meisterklubilt Borissovi BATElt kutse teise hooajaeelsesse treeninglaagrisse, mis toimub 11. kuni 24. veebruarini samuti Türgis.

Pikk viibis FC BATE treeninglaagris Türgis alates 2. veebruarist kuni tänaseni, mil jõudis tagasi Tallinnasse. BATE peatreener Aleksandr Jermakovitš otsustas Pika testimisaega veelgi pikendada ja nii sai Eesti koondislane uue kutse, kirjutab Levadia koduleht.

"Nõnda lühikese aja põhjal on raske järeldusi teha, tahan Pikka lähemalt tundma õppida," sõnas Jermakovitš BATE kodulehele. "Tahan teda pikemas laagris näha ja anda talle parem võimalus meeskonda sulandumiseks ja meie nõudmiste mõistmiseks."

22aastase eestlase liitumisvõimalusi kommenteeris Jermakovitš järgmiselt: "Kui ma poleks temas potentsiaali näinud, siis ta poleks kutset teise laagrisse saanud. Vajan lihtsalt otsuse langetamiseks aega."

Kuue päeva jooksul osales Pikk ka kahes BATE treeningkohtumises ning teenis mõlemas pisut üle 70 mänguminuti.

BATE on 12kordne Valgevene meister ja kolmekordne karikavõitja, seejuures valitseb klubi kodust liigat juba kümme aastat järjest. Sügisel mängis FC BATE viiendat korda UEFA Meistrite Liiga alagrupiturniiril, kus kuulus ühte gruppi Barcelona, AS Roma ja Leverkuseni Bayeriga.

BATE saagiks jäi seal 3:2 koduvõit Roma üle ning viigid Roma ja Bayeriga. Lisaks on klubi kaks korda jõudnud Euroopa liiga alagrupiturniirile.