Keenia jooksjate nimel on maailmarekord ka 4x1500 meetri teatejooksus!Foto: Reuters / Scanpix
Spordivaria
9. veebruar 2016, 12:58

Keenia spordijuht: kui Zika möllab, siis meie sportlased ei lähe Riosse!

Keenia ähvardab oma sportlasi mitte saata augustikuus Rio olümpiale, kui Brasiilia ei suuda tõkestada Zika viiruse levikut.

"Loomulikult ei riski me oma sportlaste tervisega, kui Zika viirus võtab epideemilise mõõtme. Nad peavad meid veenma, et riigis viibimine on sportlaste  jaoks piisavalt ohutu," ütles Keenia olümpiakomitee juht Kipchoge Keino Reutersile.

Keeniast oodatakse nende kesk- ja pikamaajooksjate tõttu olümpiamängude üht säravamat riiki, näiteks võideti mulluse kergejõustiku MMi medaliarvestus.

Ise 1968. ja 1972. aastal Mexicos ja Münchenis olümpiavõitjaks tulnud Keino rõhutas, et kuniks ei kindlustata Zika-vabu spordiareene, Keenia sportlased sinna ei lähe. "Kui aga kinnitatakse, et sportlastele, emadele pole mingit riski, siis läheme."

Ka USA olümpiakomitee on oma maa alaliitudele teatanud, et oma tervise pärast kartvad sportlased-treenerid-asjamehed ei peaks Riosse minema. Sääskede kaudu leviv Zika viirus ohustab praegu ja tulevikus rasedaid naisi väärarenguga lastega. Neil naistel ei soovitata reisida piirkondadesse, kus Zika levib.