Tartu maratonFoto: Aldo Luud
Talisport
10. veebruar 2016, 12:51

Indrek Kelk käis välja 15-miljonilise idee, kuidas päästa Tartu maratoni (17)

Tartu maratoni peakorraldaja sõnul Indrek Kelgu sõnul läheks täispika, 63-kilomeetrise kunstlumeraja ettevalmistamine maksma hinnanguliselt 12-15 miljonit eurot, kirjutab ERRi spordiportaal.

"Me oleme pärast 2014. aasta ärajäänud maratoni natuke tõsisemalt kunagise utoopilise ideega tegelenud. Ei ole piisavalt aega ja ressurssi väga tõsiselt asi ette võtta, aga tõenäoliselt, et 63 km rada saaks täielikult kaetud kunstlumesüsteemi infrastruktuuriga ning pikal rajal oleksid nii vee- kui ka elektriväljavõtted ja kahurid jadamisi - et nupuvajutusega saaks kohe lund toota - selle maksumus jääb tõenäoliselt 12-15 miljoni euro ümber," sõnas Kelk intervjuus Vikerraadiole.

Kelgu sõnul ei ole vastav rahasumma midagi mõeldamatut, arvestades, kuidas on riiklikult toetatud mõnda teist spordiprojekti. "Kui mõelda kas või selle peale, et Lilleküla staadionile tuli viis miljonit kõrvaltvaatajatele näiliselt väikese sõrmenipsuga, siis miks mitte 15 miljonit Tartu maratoni jaoks, kus väga suur osa Eesti rahvast saab ise seda raha kasutada."