Põhja-Korea sõdurid.Foto: AFP / Scanpix
Blogid
13. veebruar 2016, 14:06

Põhja-Korea lood, 6. osa: miks arreteeriti Põhja-Koreasse tulnud turist? (9)

Hiljuti tuli välja uudis, et Põhja-Koreas arreteeriti üks ameeriklane. See noormees oli Põhja-Koreas sama reisifirmaga ning isegi giid oli sama, kes minu reisil.

Mina ei saanud sellest uudisest tegelikult teada mitte meediast, vaid ühelt reisikaaslaselt. Austraallane Sam pidi olema samal ekskursioonil, kui vahejuhtum aset leidis, kuid jäi haigeks. Siiski on ta selle reisiseltskonna Facebooki grupi liige ning seal juhtumist räägitigi. Giid Charlotte palus aga Samil seda teistele mitte rääkida – oleks võinud puhkeda üldine paanika. Sam piinleski vaikides ja nii pea, kui olime jõudnud tagasi Hiinasse, rääkis ta mulle kõik südamelt ära.

Kahjuks reisifirma ja giid ise ei saa midagi öelda. Charlotte palus, et keegi lihtsalt ei küsiks enam, sest nad ei saa kommenteerida.

Küll aga võin ma eeldada, et see võis olla midagi üsna ebasobimatut, sest reisil olles jutustas Charlotte varasemaid ebameeldivaid seikasid välismaalastega. Mõned asjad olid päris süütud või koguni naljakad.

Näiteks oli üks noormees piiril olles viisa puruks rebinud. Ta jäeti mitmeks päevaks hotelli luku taha, kuni lõpuks öeldi, et lase lihtsalt meie riigist jalga, me ei taha sind enam näha. Mida tegi tüüp? Ta ütles, et ei, ma ei lähe kuhugi. Ei ole välistatud, et mees püüdis niimoodi rikkaks saada – arreteerimise lugu mõnele suurele kirjastajale maha müües võib Ameerika Ühendriikides päris rikkaks saada.

Siis oli reisil üks selline tüüp, kes mõtles, et jube tore oleks jätta vannituppa piibel vedelema. Piibleid ei või Põhja-Koreasse tuua. Õigemini, ütles Charlotte, et seda võib tuua Põhja-Koreasse, kuid ametnikud peavad nägema, et selle ka välja viid. Niisiis peeti see tegelane piiril kinni ja hoiti mõned päevad kauem Põhja-Koreas.

Mida tegi aga see tüüp, kes on siiamanai Põhja-Koreas kinni? Äkki ta põletas valitseja pilti? Või ähvardas tappa? 

Ela minu tegemistele kaasa ka Facebookis!