Josh Boone - siin veel Kalevi särgis.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
10. veebruar 2016, 19:28

Vene korvpallivaatleja: Josh Boone pole gladiaator

Ameeriklasest tsenter Josh Boone tegi kõrge lennu BC Kalev/Cramost Euroliiga tippu rühkivasse BC Himkisse ja seetõttu on mõistagi huvitav tema uusi tegemisi jälgida. Üleeile madistas Boone Ühisliigas CSKA vastu.

Ta kogus 16 minutiga 12 punkti ja 5 lauapalli ning "pani kinni" ühe oma korviga ka päeva ilusaima hetke konkursi. Himki siiski kaotas 85:96. Mis jäi nende arvude taha?

VTB Ühisliiga kodulehel olevas blogis mõtiskles mängu üle Venemaa tuntumaid korvpalliajakirjanikke Lev Tigai. Ning ta jõudis samale järeldusele, mida siin Eestiski Boone'i võrdluses näiteks Frank Elegariga - ta on tubli mängumees, kuid pole seda tüüpi, kes lööks korvialuse puhtaks.

Väljavõte blogipostitusest: "Moskva oblasti meeskond tundis puudust Dmitri Sokolovist, kes oli küll pingil, kuid mängu vigastuse tõttu ei tulnud. Meenutan, et eelmises armeelastega peetud mängus (ka siis oli Himki tagaajaja osas) pani just Sokolov korvi all reeglite piiril ja kohati seda ka ületades püsti sellise hakklihamasina, kus murdusid ka kogenuimad CSKA mängijad.

Sel korral polnud Himki ridades säärast gladiaatorit. Meeskonna uus tsenter Josh Boone küll kinnitas oskust võidelda lauapallide eest. Kuid võimekus koos sellega ka "puhastada" korvialune, pildudes vastaseid küünarnukkidega kahte lehte laiali – nõustute, on kaks erinevat asja."

Ehk Boone ei ole suutnud esimeste mängudega jätta gladiaatori muljet. Seda aga Venemaal tipptsentritelt just nõutakse.