Kelly SildaruFoto: Tomas Zuccareno / ESPN Images
Talisport
11. veebruar 2016, 11:16

Kelly ei saanudki Oslo X-mängudele võistluskutset! Sildarule pakutakse varuvõistleja kohta (26)

Aspenis toimunud talvistel X-mängudel vigursuusatamise pargisõidus kuldmedali võitnud Kelly Sildaru ei saa hetkeseisuga võistelda ülejärgmisel nädalal Oslos peetavatel Euroopa X-mängudel. Korraldajad on meie piigale pakkunud esimese varuvõistleja kohta.

Kelly isa Tõnise sõnul saadeti Oslo X-mängude kutsed laiali enne Aspeni omigi ja seetõttu jäi 13-aastase sportlase postkast tühjaks. Pärast Sildaru triumfi ookeani taga on korraldajad oma eksimust mõistnud, ent midagi pole teha – Big Air ehk suure hüppe võistluse stardinimekiri on juba täis.

Seega pakuti Sildarudele lohutusvarianti – kui mõni konkurent peaks võistlemisest loobuma, saab Kelly peale esimese varuvõistlejana. Lisaks on tal tagatud teiste sportlastega võrdsed treeningvõimalused ehk võistluse ajaks ka oma 14. sünnipäeva tähistanud Kelly saaks elu esimese kogemuse Oslo kesklinna tellingute peale ehitatud kitsal hoovõturajal-trampliinil.

Tõnise sõnul on pakkumine piisavalt ahvatlev ning tõenäoliselt minnakse Oslosse siiski kohale. Alternatiivina trikitaks Kelly kõnealusel nädalavahetusel Kanadas, kus lööks pargisõidu kõrval kaasa ka rennivõistlusel. Lõpliku otsuse lubasid Sildarud teha nädala lõpuks.