Tehvandi staadion tänaFoto: Peeter Liik
Talisport
11. veebruar 2016, 13:09

SÜÜDISTAGEM ILMATAATI: Tartu Teatemaraton ja Avatud Rada jäävad ära! (5)

Täna hommikul otsustasid Tartu Maratoni korraldajad koos Tehvandi Spordikeskusega, et Tartu Maratoni eelüritused ehk 5. Tartu Teatemaraton ja Avatud Rada, mis olid planeeritud selleks pühapäevaks, jäävad kehvade lumeolude tõttu ära.

Selle pühapäeva võistlused oli plaanis korraldada Tehvandi 2,6km pikkusel kunstlumeringil, kuid viimase paari päeva vihmasajud on ennekõike staadioni lumeolusid nii palju hävitanud, et seal tänase seisuga suusatada enam ei saa.

Lisaks selgus, et vesise ja pehme pinnase tõttu ei ole võimalik teha uut rajalõiku, et praeguse kunstlumeringi ohtliku laskumisega viraaži välja jätta ning just see rajaosa ei ole tänastes jää-vesistes oludes Teatemaratoni ja Avatud Raja sõitudeks piisavalt ohutu.

„Ühest küljest, kui ilm püsib pühapäevani pluss-poolel, siis on väga raske saada staadionit rahuldavasse seisu. Teisalt, kui läheb miinusesse, siis muutub ohtlik viraaž jääväljaks ning siis oleksid ka kõige parema suusavalitsemisega võistlejad seal hädas. Me ei saa oma osalejaid sellisesse ohtu seada,“ rääkis võistluste direktor Indrek Kelk.

„Asja oleks lahendanud see, kui oleksime saanud ohtliku koha ümber teha nii nagu planeerisime, aga praegustes oludes on see lihtsalt võimatu,“ lisas ta.

5. Tartu Teatemaratonile või Avatud Raja sõidule juba registreerund inimesed saavad makstud osalustasust 50% üle kanda järgmise aasta Tartu Maratoni üritustele või mõnele teisele 2016. aasta Tartu Maratoni Kuubiku üritusele või raha samas protsendimahus tagasi küsida. Täpsem info saadetakse kõikidele registreerunutele eraldi.

21. veebruariks planeeritud 44. Tartu Maratoni põhiürituste toimumise kohta antakse lõplik otsus hiljemalt 15. veebruaril.